Dünyadaki tüm ülke sınırları kaldırılmalı mı kaldırılmamalı mı?

Aslında insanların savaşları başlatma nedeni sınırlar. İlk zamanlarda savaşmak için nedenleri yoktu.

Yerleşik hayata geçtikten sonra zaman içeresinde ekin alanları büyüdükçe iki grup karşı karşıya geldi. eğer gruplar anlaşamaya varıp büyümeyi seçtiyse bu üçüncü bir grupla karşılana kadar aynı şeklide devam ediyor ya da savaşmayı tercih ediyorlar.
Kısaca bireylerin grup yaratmasını engelleyip ortak bir fikir altında toplarsan savaşmak için zaten nedenleri kalmıyor.
Hocam dünyanın tek bir kültüre ve ideoloji bütünlüğüne sahip olması imkansız, ülkelerin olması en iyisi. Tabi ülkeler savaşmak zorunda değil fakat devletlerin çıkarları vardır, duyguları yokdur. O yüzden savaşlar eskiden oldu şimdi oluyor ileride de olacakdır.
 
Hocam dünyanın tek bir kültüre ve ideoloji bütünlüğüne sahip olması imkansız, ülkelerin olması en iyisi. Tabi ülkeler savaşmak zorunda değil fakat devletlerin çıkarları vardır, duyguları yokdur. O yüzden savaşlar eskiden oldu şimdi oluyor ileride de olacakdır.
Devletin temel amacı düzeni sağalmak ve halkı dış etkilerden korumaktır.
Eğer bu amacı yerelden ziyade küresele çıkarırsan Avrupa Birliği gibi bir yapı ortaya çıkar. Bu yapıyı küreselde oluşturduğuna ilk yüz yılda doğacak sorunlar dil, kültür, din, ırk, İdeoloji ve kaynak olur.

Sonra ki yılarda bu sorunları çözmek için insanların birlik olmasını sağlamak amacı ile ırklar arası zorunlu ilişki olmalı ve kendi ırkdaşın ile çocuk yapman engellenmeli. Zaman içeresinde doğan melezlerde farklı melez çocuklar ile eşleştiğinde 2 nesilde yeni bir tür ortaya çıkar ve bunu bir kaç nesil daha devam ettirdiğinde ırklar arası bağlar giderek zayıflar. Farklı ve ortak bir dil konuşmaya başlanıp var olan dinlerin yerine daha birleştirici (mezhepler vb. şeylere engel olan) din oluşturduğunda gerçekten savaşmak için neden kalmıyor.
 
Kaldırılmamalı, bu ancak kademeli olarak olabilir. Tüm dünyada ki her şey eşitlenirse veya yaklaşılırsa hak, eğitim, sağlık, eğitim, aile için ortalama bir gelir kaynağı, adalet ve özgürlük vb.

Bunlar için dünyada ortak politikaların yürürlülüğe girmesi gerek, dünyanın başkanı gibi bir şey olması lazım. Biri hala ilkel çağda takılıyor biri aya çıkıyor biri internete erişimi sıfır biri devlet rejimi ne isterse yapıyor diğerinde adalet yok diğerinde eğitim yok, her ülkenin eksiği veya pozitif durumları var öyle bir ihtimal ben kendi gezegenimizde hayal edemiyorum. İnsanlar kaos yapmak için varlar.
 
Münazara konumuz bu ve benim grubum "dünyadaki tüm ülke sınırları kaldırılmalıdır." görüşünü savunuyor. Bu konu hakkında neler söyleyebilirim, düşünceleriniz nedir?

Bizim düşüncemizi soruyorsan gördüğün üzere kimse desteklemiyor hocam. Bence de aşırı saçma çünkü artık dünya eskisi gibi değil. İnternette gördüğü şeyler üzerine bile ülkemize gelen binlerce mülteci var. Eğer sınırlar olmazsa gerisini düşünemiyorum bile. Ha diyebilirsin bizde gideriz ama işte bu her yerin yerlisini olumsuz etkileyen bir şey. Desteklemem.

Bu görüşü nasıl savunabiliriz diye senin adına baktığımda ise mantıklı pek bir şey bulamadım üzgünüm. Hele ki bu son 2-3 yılda yaşadığımız, gördüğümüz şeyleri düşününce savunması zor...
 

Geri
Yukarı