Dünyanın Üremeyi Kesmesi Lazım

Biliyorum ama hiç biri dünya nüfusunu ciddi derecede etkileyecek kadar güçlü degildi. Şu anki salgin da fazla sürecege benzemiyor.
Aynen ya. Zaten salgın olmasaydı bile çeşitli sebeplerden de olsa toplamda yine günlük dünyada bu kadar insan ölüyordu. Şimdiki tek farklılık insanlar evde, o yüzden tek bir ölüm sebebi var.

Üreyen ülkeler genellikle ekonomisi berbat olan ülkelerdir.
Anlamadığım şey ise bakamayacağın kadar çocuk neden yapıyorsun. 😂

Kayda değer Afrika ülkelerinin neredeyse tamamının 100-120 milyondan fazla nüfusa sahip olduğunu bilen var mı ?
Veya göçmenlerin 7-8 çocuğunun olduğunu.🤣

Son düzenleme:
Öyle şey olur mu ya, en az 4 çocuk şart. (!) Şaka bir yana harbiden üremenin azaltılması gerek. Çocuk yapmak sana doğuştan gelen bir hak olmamalı, devlet tarafından denetlenmeli, suriyeliler 7-8 çocuğu doğurmuyorlar, sıçıp sokağa bırakıyorlar milletin başına bela oluyorlar. Fakirler sadece 1 çocuk yaparsa hayat daha kolay geçer inanın, memur ailelerin bile şuanda tek bir çocuğa bakmakta zorlandığı oluyor. Besleyemeyeceğin, eğitim veremeyeceğin bir çocuğu kendin büyütmeye çalışmamalısın, devlete vermelisin.

Kişisel birçok nedenden dolayı bir çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Kaynaklar meselesine gelirsek, yetersizliği konusu çok tartışmalı ve çoğu alanda gerçeği yansıtmıyor. Asıl sorun kaynağın yetersizliğinden ziyade adil paylaşımdaki yetersizlik. Dünya, mevcut insan nüfusunu rahat şekilde besleyecek gıda üretimine imkan verecek kapasitede. Üretim ve tüketim çılgınlığı başka bir konu. Orada yetersizlikten ziyade tatminsizlik, aç gözlülük gibi şeylerden bahsedilebilir.

Veba salgınında dünya üzerindeki her üç kişiden biri hayatını kaybetmişti.
O biraz da teknoloji ve iletişim yokluğundan kaynaklandı bana kalırsa. Şu anda aynı devir olsa yine aynı ölümler olurdu. Çünkü sosyal mesafe diye bir şey olmazdı, hastalığın önlenmesi için hastalığın kabul edilmesi gerekir. O dönemde neden öldüklerinin farkında olduklarından şüpheliyim. Bir nebze de olsa birbirimizden uzak durarak yayılmayı kesiyoruz.

Bu ülkenin başındaki en az üç çocuk istiyor, ay'a beş şeritli yol yaparak nüfusu dengeleyecekmiş...

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı