Çözüldü Düşük FPS'e sabitlemek bilgisayara zarar verir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

504940

Centipat
Katılım
30 Kasım 2021
Mesajlar
564
Yakın zamanda sistem toplamaya başladım ekran kartı vs. elime geçti. Bilgisayardaki vaktimin büyük bir kısmını Grand Theft Auto: San Andreas'ın multiplayer kısmında geçiriyorum. Oyunun hatasız akması için şu anki sistemimde FPS'i 25'e sabitliyordum. Yeni sistemimde FPS'i 25'e sabitlememin bir sakıncası olur mu, uzun süreçte sisteme zarar verir mi?

Dipnot: Elimdeki sistem GTX 1660 Super - AMD Ryzen 5 3600.
 
Hayır sisteme zarar vermez.
 
Çözüm
Ben zamanında aynısını yaptım fakat yine sabit, stabil FPS alamamıştım. FPS sınırsızken 160tan 90'lara düşüyordu, 60ken de 30'lara düşmüştü ve sabit 60 iken 30 düşmesi aslında daha kötü olmuştu. Fikir güzel ama bende çalışmamıştı. Düşük FPS'e sabitleyince yine düşüyor pek bir şey fark etmiyor aslında.
 
Ben Gta San Andreas'ı, 60 FPS'e sabitleyerek bitirmiştim. 27 FPS çok düşük hocam.

FPS'i minimum 60 FPS'e sabitlenmesi daha doğru olur. FPS sabitlediğiniz de ekran kartına binen yük azalacağı için, kart daha az ısınacaktır.

FPS sabitlemek yararlı bir işlemdir, lakin her oyunda aynı faydayı sağlamıyor. Bazı oyunların daha da kasmasına sebep olabiliyor.
 
Cevap veren herkese teşekkürler, bir arkadaşımdan duymuştum biraz tedirgin etti demek ki yanlışmış.
Hayır sorun olmaz hem neden 25 FPS sabit oynuyorsunuz ki?
Hocam Gta oyunlarının çoğunda FPS yükseldikçe oyun akışı bozulmaya ve hatalar oluşmaya başlıyor bu tarz hataların en çok olduğu oyun kendi gözlemimle San Andreas'tır. YouTube'a drift videoları editliyorum ve FPS yükseldikçe araçların sürüş mekaniği bozuluyor ve dönmüyor ya da delaylı geliyor. Bundan dolayı 25FPS sabitleyip ek yazılımlarla oyunda oluşacak dropları ve alacağım kayıttaki donmayı engelleyip bu şekilde içerik üretiyorum. Ek yazılımlarla birlikte 25FPS alsam bile oyunu kusursuz ve akıcı olarak oynuyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı