Çözüldü Düşük GPU kullanımı nasıl arttırılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kreuss

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, son birkaç haftadır bu sorunu yaşıyorum. Öncesinde hiç olmuyordu. Darboğaz falan olmadığından eminim yani. Baktığımda GPU kullanımı %70-80 civarlarında ve CPU kullanımı %50 civarlarında. Bu da FPS düşüşüne neden oluyor. Örneğin Witcher 3'te öncesinde en yüksek ayarlarda 150 civarı FPS alırken artık 70'in üstünü görmüyor. Durduk yerde nereden çıktı anlamadım. Sürücülerim güncel bu arada.

RTX 4060
Ryzen 7 7840HS
16GB RAM

Son gelen sürücü güncellemesi ile alakalı bir sorun olabilir. Bende de 4060 140 watt var. İşlemci olarak Ryzen 7 7735HS var. Bilgisayarı sabah ilk açtığımda bazen GPU çekirdek hızı 900 MHz sabit kalıyor kullanım %100 oluyor. Hangi oyuna girersem o şekilde çok kasıyor. Güç tüketimi ise 41 watta takılı kalıyor. Cihazı yeniden başladığımda kendine geliyor. Geri bildirim yolladım sürücü hatası olduğunu belirtiler ASUS servisi... Belki sizde ki de böyle bir sorundur...

Merhaba, son birkaç haftadır bu sorunu yaşıyorum. Öncesinde hiç olmuyordu. Darboğaz falan olmadığından eminim yani. Baktığımda GPU kullanımı %70-80 civarlarında ve CPU kullanımı %50 civarlarında. Bu da FPS düşüşüne neden oluyor. Örneğin Witcher 3'te öncesinde en yüksek ayarlarda 150 civarı FPS alırken artık 70'in üstünü görmüyor. Durduk yerde nereden çıktı anlamadım. Sürücülerim güncel bu arada.

RTX 4060.
Ryzen 7 7840HS.
16 GB RAM.

Grafik ayarlarını yükselt. Özellikle çözünürlük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı