Düşük güç tüketimi için APU işlemci mantıklı mı?

omuraycil

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Kendime sadece indirme ve uzun süren işleri yapabilecek basit bir bilgisayar toplamak istiyorum. Elimde işlemci hariç AMD anakart ve diğer donanımlar var fakat daha az enerji tüketmesi için APU işlemci düşünüyorum. Elimde HD7870 ve 1060 ekran kartı var. Düşük güç tüketimi için APU işlemcimi almanın avantajı olur mu yoksa normal işlemci alıp ekran kartı takmalı mıyım?

Yani APU sistem kuracaksan bir ekran kartının enerji çekiminden kurtulmuş olacaksın minimum 75W desen buna değer mi bilemem,ekran kartı da 100-150W çekiyor desen ben 1060'ı takar kullanırdım.Öyle bir ekran kartını boşta bırakmazdım 1060 hatrı sayılabilecek bir kart bence hala tak gitsin 100-150W ın günahı olmaz.

İstersen 3080 tak yük bindirmediğin sürece boşta hiçbir parça güç tüketmez. Zaten küçük işler için istemişsin APU yerine güzel bir işlemci alınabilir ileride değerlendirmen açısından anakart nedir?

İstersen 3080 tak yük bindirmediğin sürece boşta hiçbir parça güç tüketmez. Zaten küçük işler için istemişsin APU yerine güzel bir işlemci alınabilir ileride değerlendirmen açısından anakart nedir?
Bilgisayar zaten genelde ekranı kapatıp çalışacak.
Asus B450m Dragon

Yani APU sistem kuracaksan bir ekran kartının enerji çekiminden kurtulmuş olacaksın minimum 75W desen buna değer mi bilemem, ekran kartı da 100-150W çekiyor desen ben 1060'ı takar kullanırdım. Öyle bir ekran kartını boşta bırakmazdım 1060 hatrı sayılabilecek bir kart bence hala tak gitsin 100-150W ın günahı olmaz.

Belirtmeyi unuttum genelde ekranını kapatıp çalışacak sadece yeni komut verirken veya günlük işlerde kullanırken açacak ekranı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı