Düşük işlemci ile oyun performansı

Gecko

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba, benim kısıtlı bir bütçem var ve bilgisayarıma birkaç ekipman almak istiyorum. MSI B450M'a Pro Max aldım 525 liraya buldum güncel fiyatı 680 TL, R5 2600X işlemci aldım 1240 TL'ye ve 8 GB RAM'im var. Öncelikle sizce tutarlı bir ekipman alımı yapabilmiş miyim yorumunuz nedir?
Asıl sormak istediğim iste mevcut bilgisayarımda DDR3 destekli anakart ve Phenom II X4 955 işlemcim var bunun yanında ekran kartım R7 260X ben ekran kartı almadan bu parçalarım R7 260X ile kullansam nasıl bir performans değişikliği olur?
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle güzel parçalar almışsınız.

İşlemci değişikliği sonrası performansta bir artış olacaktır tabii, ama R7 260X ekran kartı ile devam ederseniz sistemden tam verim alamazsınız, en azından bütçe oluştuğunda 1650 Super gibi bir kart takmanızı tavsiye ederim.

Arkadaşlar hepinize merhaba, benim kısıtlı bir bütçem var ve bilgisayarıma birkaç ekipman almak istiyorum. MSI B450M'a Pro Max aldım 525 liraya buldum güncel fiyatı 680 TL, R5 2600X işlemci aldım 1240 TL'ye ve 8 GB RAM'im var. Öncelikle sizce tutarlı bir ekipman alımı yapabilmiş miyim yorumunuz nedir?
Asıl sormak istediğim iste mevcut bilgisayarımda DDR3 destekli anakart ve Phenom II X4 955 işlemcim var bunun yanında ekran kartım R7 260X ben ekran kartı almadan bu parçalarım R7 260X ile kullansam nasıl bir performans değişikliği olur?
Şimdiden teşekkürler.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradakinin 5-10 fps yukarısı olur.

Şimdiden teşekkürler.

5-10-15 arası FPS artışı olur. Bu ara 3. nesil Ryzen alsaymışsın. En kötü Ryzen 3 3100 nedeni 3. nesil Ryzen işlemciler tek çekirdek konusunda 2. nesile oranla daha iyi. Ve oyunlarda daha yüksek FPS alıyor.

Şimdiden teşekkürler.
Bütçene göre güzel seçimler yapmışsın, o fiyattan daha ucuz bir B450 anakart da yok zaten. Benim evimde bir tane Sapphire R7 260X var. Yazılım ve kodlamayla uğraştığım için ekran kartımı güncellemeyi düşünmüyordum, ona rağmen yenisini almaya karar verdim. Fakat sürekli bilgisayar başında oyun oynayan biriysen daha keyifli bir deneyim için gerekirse giriş seviyesi ama güncel bir kartla değiştirmeni tavsiye ederim.

Öncelikle güzel parçalar almışsınız.

İşlemci değişikliği sonrası performansta bir artış olacaktır tabii, ama R7 260X ekran kartı ile devam ederseniz sistemden tam verim alamazsınız, en azından bütçe oluştuğunda 1650 Super gibi bir kart takmanızı tavsiye ederim.
yorumunuz için çok teşekkür ederim, evet rx 570 ya da 5500xt gibi kartlar düşünüyorum fakat alabilmek için bütçe oluşturmam lazım 1-2 ay içerisinde bu parçaları kullanabilir miyim merak etmiştim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradakinin 5-10 fps yukarısı olur.

çok teşekkür ederim yorumunuz için fakat videoyu açamıyorum.
5-10-15 arası FPS artışı olur. Bu ara 3. nesil Ryzen alsaymışsın. En kötü Ryzen 3 3100 nedeni 3. nesil Ryzen işlemciler tek çekirdek konusunda 2. nesile oranla daha iyi. Ve oyunlarda daha yüksek FPS alıyor.
Yorumunuz için teşekkür ederim, bilgisayar ve donanımları hakkında kısıtlı bilgiye sahibim 3100 de bütçeme uygundu 2600 de nedense biraz daha pahalıdır kısmen daha iyidir diye 200-300 lirayı gözden çıkarıp bir seçim yaptım.
Bütçene göre güzel seçimler yapmışsın, o fiyattan daha ucuz bir B450 anakart da yok zaten. Benim evimde bir tane Sapphire R7 260X var. Yazılım ve kodlamayla uğraştığım için ekran kartımı güncellemeyi düşünmüyordum, ona rağmen yenisini almaya karar verdim. Fakat sürekli bilgisayar başında oyun oynayan biriysen daha keyifli bir deneyim için gerekirse giriş seviyesi ama güncel bir kartla değiştirmeni tavsiye ederim.
Yorumunuz için teşekkür ederim bütçemi ayarlayabilirsem ilk işim de bir ekran kartı eklemek olucak.
Hocam o kadar parça topladıktan sonra eski bilgisayarını satıp 2. el bir ekran kartı alman daha mantıklı bence.
Yorumunuz için teşekkür ederim, bu parçalarla kasayı satabilir miyim inanın bilmiyorum, gigabyte ga-870-a-ud3 anakart, ne oldugu belirsiz 4 tane tarih öncesinden 2gb lik ramler ve phenom ii x4 955 işlemcim var. Bilgisayarım öyle bir durumdaki monitörde karıncalanmalar, oyun esnasında ani kapanmalar, mavi ekranlar falan alıyorum. Güç bela düşük ayarlarda dota ve cs go oynamaya çalışıyorum :D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı