Düşük özellikli sisteme Linux önerisi

Mustafa Sakallı

Hectopat
Katılım
29 Mart 2014
Mesajlar
450
Makaleler
3
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar benim 512 mb ramli eski bir masaüstü bilgisayarım var. Bunda XP yüklüydü ama format istiyor şimdi. Ben de tekrardan XP yüklemek istemiyorum o yüzden basit bir linux kurmak istiyorum. Hangi dağıtımı yüklemeliyim ? Sistemi yormayacak sadece internet işlerimi görecek bir sistem istiyorum. Kod işlerinden de pek anlamam kullanımı kolay bir dağıtım önerirseniz iyi olur.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle yorumunuz için teşekküerler.

Birkaç sorum olacak size;
1-) Ubuntu'yu aynı Windows yükler gibi boot ederek yükleyebilir miyiz ?
2-) Bu sistemi kullanmak zor mudur. Yani bir basit bir şey yapmak için bile kod yazmak falan mı lazım ?
3-) Sistemin özellikleri düşük. Ubuntu bana stabiliteyi sağlar mı. Rahatça internette gezebilir miyim kasma, donma olmadan ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Lubuntu'yu Windows yükler gibi boot ederek yükleyebilirsin. Zorluk çekeceğini zannetmiyorum. Basit şeyleri yapman için kod yazmana gerek yok. Windows kullanır gibi kullanabilirsin. Stabiliteyi sağlayıp sağlayamayacağı konusunda garanti vermek güç ama denemek lazım mutlaka. Bence bir şans verin.
 
Peki alternatif olarak hangi dağıtımları önerirsiniz ? Ben Elementary OS ve Linux Mint gibi dağıtımları sıkça duyuyorum. Aralarından hangisi daha iyidir ? Özellikle tasarımsal açıdan daha farklı bir şeyler kullanmayı hedefliyorum. Beklentilerimi hangisi karşılar ?
 
ElementaryOS görsel açıdan bir şölen :) Ama bilgisayar eski diyorsun, kasabilir, hatta kasar.

LinuxMint güzel son derece arkadaş canlısı; kurması, program yüklemesi, ayarlaması çocuk oyuncağı. Ama LXDE ve XFCE gibi arayüzlere kıyasla, Cinnamon veye Mate daha çok RAM tüketiyor ki 512mb RAM yetmez (Mint öntanımlı olarak ya Cinnamon'u ya da Mate'i kullanıyor. İndireceğiniz sürüme bağlı olarak.).

Bana kalırsa XFCE veya LXDE ortamlarını kullanan bir Linux dağıtımı yükleyin. Son derece hafif ortamlardır, sistemi yormaz.
Kodlarla, ıvır-zıvırla da çok uğraşmam diyorsanız, Lubuntu vey Xubuntu yüklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Tercih size kalmış. İki ortamın görsellerine göz atın, hangisi hoşunuza giderse onu yükleyin.
 
Önerileriniz çok isabetli. İstediklerimi iyi anlamışsınız. Ben yağ gibi akan ve sistemi yormayan bir Linux sürümü istemiştim, sizde Xubuntu ve Lubuntu'yu önermişsiniz. Araştıracağım bu ikisini. Teşekkürler
 
Arkadaşlar Xubuntu'nun tasarımını beğendim ve onu yüklemeye karar verdim. Sizce bilgisayarımı rahatlatır mı? Bir de normal windows kullanır gibi kullanabilir miyim kod falan yazmadan?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı