Düşük özellikli sisteme Linux önerisi

Evet sıkıntı olabilir. Bence virtual box ile sürümleri deneyin hızlı olanı hoşunuza gideni kurun.

Hocam arkadaş 512 MB RAM var diyor, VirualBox'a kaç MB verecek acaba? Ve Ubuntu öneririm bende, bende zamanında kullanmıştım, görünüş olarakta güzel. Tabi sonra Windows'a geri döndüm, kullanamadım, rahat olamadım. :D
 
Hocam Linux dağıtımları her ne kadar kullanıcı dostu olmaya çabalasa da illa ki arada sırada kod yazmanız gerekecektir. Kod derken gözünüzde büyütmeyin, çok afilli değil. En fazla "sudo su" yazıp root olursunuz sonra program yüklersiniz "apt-get install programadı" koduyla. Zaten internette zilyon tane kaynak var hem Türk hem yabancı, özellikle de Ubuntu ve türevleri için. Sıkıntı yaşayacağını zannetmiyorum.
 
Çok sağolun ama ben hala ne yükleyeceğime karar veremedim. Şuan için Fedora yüklemeyi düşünüyorum ancak Pardus'da aklımın bir köşesinde. Tasarımı falan çok hoşuma gitti ancak Pardus hakkında pek iyi yorumlar okumadım. Sizce Fedora mı Pardus mu daha iyi olur hem benim için hem de sistem için ?
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı