Düşük sese duyarlı led nasıl yapılır ?

uqust

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Herkese merhaba, ben sese duyarlı led yaptım BD241 transistör kullandım yüksek seste rahat biçimde çalışıyor ancak fazla verim aldığım söylenemez. Apartmanda yaşadığım içinde yüksek ses açamıyorum bu led'i düşük ses'e duyarlı biçimde nasıl yapabilirim kullandığım devre aşağıdakinin aynısıdır yüksek sesete rahat çalışıyor ancak düşük seste nasıl çalıştıarabilirim yardımlarnızı bekliyorum.
rhn00 (1).jpg

Adaptör voltajını biraz yükseltmeniz gerekecek. Ancak bu Transistöre zarar vereceği için Transistörün maksimum tetikleme voltajı ve Transistörün maksimum çalışma gerilimlerini Transistör Data Base'den bakmam gerekiyor.

Tetikleme voltajı- 5 V.
Maksimum çalışma gerilimi- 55 V.
Bu durumda yapacağınız şey adaptörün gerilimini biraz yükseltmek. Ancak sesi en sona getirdiğinizde LED şeritin zarar görme ihtimali de bulunmakta. Sinyal girişini güçlendirmek gerekecek. Bunu ufak bir amplifikatör ile yapabilirsiniz.

Bir de şöyle bir şey var 3.5 mm jackta 2 adet canlı uç 1 adet te şase yani - uç bulunmakta. Siz bu 2 canlı ucu birleştirirseniz daha yüksek bir sinyal elde etmiş olursunuz. Bence ilk önce bunu deneyin.

9800.jpg ddddd.jpg
Adaptör voltajını biraz yükseltmeniz gerekecek. Ancak bu Transistöre zarar vereceği için Transistörün maksimum tetikleme voltajı ve Transistörün maksimum çalışma gerilimlerini Transistör Data Base'den bakmam gerekiyor.

Tetikleme voltajı- 5 V.
Maksimum çalışma gerilimi- 55 V.
Bu durumda yapacağınız şey adaptörün gerilimini biraz yükseltmek. Ancak sesi en sona getirdiğinizde LED şeritin zarar görme ihtimali de bulunmakta. Sinyal girişini güçlendirmek gerekecek. Bunu ufak bir amplifikatör ile yapabilirsiniz.

Bir de şöyle bir şey var 3.5 mm jackta 2 adet canlı uç 1 adet te şase yani - uç bulunmakta. Siz bu 2 canlı ucu birleştirirseniz daha yüksek bir sinyal elde etmiş olursunuz. Bence ilk önce bunu deneyin.

Dediğini anladım ancak benim sistemim klasik jak değil galiba creative a300 hoparlor kullanıyorum 2+1 bass kısmından 1 tane hoparlorün çıkışına takıyorum 1+1 olmuş oluyor birazdan resimleri atıcağım.

Son düzenleme:
Anlamadım açıklar mısın? Bass kısmından nasıl hoparlör çıkışına takıyorsun? Bass zaten hoparlör çıkışı demek.
Hoparlörümde 1 tanesi boss'a takılı halde 2.hoparlörü bass'a bağlıyorum. Normal şekli bu ama ben ledi 2. hoparlörü takıcağım yere takıyorum. 2. hoplarlörü takmıyorum. Böyle olunca sesi çok açmam gerekiyor ve apartmandaki insanlar rahatsız oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı