Düşük sistem gereksinimli Linux işletim sistemi tavsiyesi

antiX22 dağıtımına bakabilirsiniz hocam. Çok düşük RAM kullanımına sahip. @kayra150 hocam hakkında daha çok bilgiye sahip.

Onun haricinde Xubuntu Core ve LXDE kullanan dağıtımlara bakabilirsiniz. Xfce LXDE'ye kıyasla biraz daha ağır olsa da daha özgür bir arayüz diyebiliriz.

Mint hafif bir dağıtım değil. Özellikle 21.1 sürümünden ağırlığı yüzünden çok şikayet eden var.

Ek olarak hem güzel görünsün hem hafif olsun derseniz de en makul seçenek Zorin OS Lite bana kalırsa. O da Xfce kullanıyor ama hazır özelleştirilmiş bir şekilde geliyor.
Zorin OS Lite güzel gözüküyor, denedim ve olmuyor kasıyor. Attıklarınızı inceliyorum şu an en hafifini arıyorum. Güzel gözükmesine gerek yok uygulamaları oyunları açacak kadar güncel ve olabildiğince hafifini arıyorum.

Zorin OS Lite güzel gözüküyor, denedim ve olmuyor kasıyor. Attıklarınızı inceliyorum şu an en hafifini arıyorum. Güzel gözükmesine gerek yok uygulamaları oyunları açacak kadar güncel ve olabildiğince hafifini arıyorum.

antiX22 tercih edin derim hocam o zaman. 150-200 MB arası bir kaynak tüketimi var boşta. Ayrıca yanlış görmediysem LXDE kullanıyor. Yani öyle garip grup bir de falan da değil.

antiX22 tercih edin derim hocam o zaman. 150-200 MB arası bir kaynak tüketimi var boşta. Ayrıca yanlış görmediysem LXDE kullanıyor. Yani öyle garip grup bir de falan da değil.
IceWM kullanmıyor muydu ya o? Yanlış mı hatırlıyorum? Belki LiveUSB formatından da bahsediyor olabilirim ama.

Hocam o kadarda düşmedik Windows 3'e benziyor.
Eğer öyle bir derdin varsa Openbox, i3WM, XFCE ve türevleri dışında pek şansınız yok.

Xfce terminal boşta 61M kullanıyor. Koca GUI arayüzünü 150 MB'a mı sığdırmışlar :D

İcewm kullanıyormuş hocam varsayılan olarak. Fluxbox, jwm ve herbstluftwm'i de destekliyormuş. Bakınca bana bayağı LXDE gibi geldi de. :D

İyimiş yarın kurup bakayım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler. :D

Hocam o kadar da düşmedik Windows 3'e benziyor.

Hocam özelleştirme seçenekleri mevcut.

Örnek:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bir tık cahil gibi kaldım ama hangisinin ne anlama geldiğini pek bilmiyorum :(. Bunlardan hangisini yüklemeliyim.
1686596708325.png

Hocam bir tık cahil gibi kaldım ama hangisinin ne anlama geldiğini pek bilmiyorum :(. Bunlardan hangisini yüklemeliyim.Eki Görüntüle 1818598
Oh! Runit mi? @Rona Runit init'ine alışabilir mi?
Konu sahibi ilk kez mi Linux kullanıyordunuz? Ben systemd'ye çok alıştığımdan bana çok zor gelir mesela.

Runit sürümü düşünebilirsiniz eğer ilk kez kuruyorsanız ve adım atıyorsanız Linux'a.

Oh! Runit mi? @Rona Runit init'ine alışabilir mi?
Konu sahibi ilk kez mi Linux kullanıyordunuz? Ben Systemd'ye çok alıştığımdan bana çok zor gelir mesela.

Runit sürümü düşünebilirsiniz eğer ilk kez kuruyorsanız ve adım atıyorsanız Linux'a.

Hiç runit kullanmadım hocam. Doğdum büyüdüm systemd.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı