PC çok düşük benim tabirimle PC değil tost makinesinin bir üstü şu an Windows 10 ama çok yer kaplaması bir yana CPU da yiyor sadece fare imlecini oynatmamla hızına göre %100 CPU alıyorum hafiften oyun oynayan birisiyim pardusa geçmeli miyim sistemimi alta vereceğim.
Inter Celeron işlemci. 3 GB RAM. 32 GB hard disk.
Intel Graphics ekran kartı.
PC çok düşük benim tabirimle PC değil tost makinesinin bir üstü şu an Windows 10 ama çok yer kaplaması bir yana CPU da yiyor sadece fare imlecini oynatmamla hızına göre %100 CPU alıyorum hafiften oyun oynayan birisiyim pardusa geçmeli miyim sistemimi alta vereceğim.
Eski bilgisayarlar için en hafif 15 Linux dağıtımına sizlerle beraber göz atıyoruz. Günümüzdeki işletim sistemleri bilindiği üzere artık eski zamanlardaki
Kullancaksanız Lubuntu 16.04 LTS öneririm, Pardus hem rezalet bir dağıtım. Genel olarak Xfce hafif diyenlere fazla inanmayın RAM miktarı düşük ise PC'yi tokatlıyor.
Pardus aslında ABD malı çünkü Linux'un Fin asıllı sahibi ABD'li. Asıl konuya gelecek olursak Linux için eski bilgisayarın driverlarını bulamacayağınız için performans Windows 10'daki gibi düşük kalacaktır. Bu yüzden eski bilgisayarda eski işletim sistemi kullanılır. Bence Windows 7 geçmelisin.
Pardus aslında ABD malı çünkü Linux'un sahibi Amerika'da yaşıyor. Asıl konuya gelecek olursak Linux için eski bilgisayarın driverlarını bulamacayağınız için performans Windows 10'daki gibi düşük kalacaktır. Bu yüzden eski bilgisayarda eski işletim sistemi kullanılır. Bence Windows 7 geçmelisin.