Düşük sistemde Pardus'a geçilir mi?

Pardus
1637087256997.png

Başka bir dağıtım
1637087296637.jpeg

Linux için Pardus yerine Linux Mint Xfce veya Manjaro Xfce öneririm

Bence önce Windows 8.1 yükle hoşuna giderse performansı kullanırsın gitmezse Linux'a geç. Benim tost makinesinde Win8.1 Windows 7 ve 10'dan daha performanslı çalışıyor.

Pardus aslında ABD malı çünkü Linux'un fin asıllı sahibi ABD'li. Asıl konuya gelecek olursak Linux için eski bilgisayarın driverlarını bulamacayağınız için performans Windows 10'daki gibi düşük kalacaktır. Bu yüzden eski bilgisayarda eski işletim sistemi kullanılır. Bence Windows 7 geçmelisin.

Linux kimseye ait değil. Açık kaynak ve özgür yazılım.

Dediğinizin aksine eski bilgisayarları hızlandırmak için Linux kuruluyor ve hiç de driver problemi yaşanmıyor.

Sorunun cevabı olarak ise ben yakınlarıma Pardus öneriyorum. Ama Linux Mint, Elementary OS'ya da Ubuntu da kurabilirsin. LXDE masaüstü ortamını ya da Xfce4 masaüstü ortamı kullan.

Yeni başlıyorsan Arch kurmayı deneme zorlanırsın.

Son düzenleme:
Pardus aslında ABD malı çünkü Linux'un fin asıllı sahibi ABD'li. Asıl konuya gelecek olursak Linux için eski bilgisayarın driverlarını bulamacayağınız için performans Windows 10'daki gibi düşük kalacaktır. Bu yüzden eski bilgisayarda eski işletim sistemi kullanılır. Bence Windows 7 geçmelisin.

1. Linux'u ne kadar fin aslıllı bir ABD'li geliştirsede sahibi değildir. Linux'a herkes sahiptir. Kaynak kodlarını indirdiğin an sahibi sensin. İstediğini yapabilirsin karışan yok.
2. eski bilgisayarların Driver'ları gayet de var. Eski sistemlerde Linux kullanmak Windows kullanmaktan daha kolay desem çok yanlış olmaz. Çünkü 4.19 gibi kernellerde eski bilgisayarlar için bolca Firmware var. Neredeyse hiç sürücü kurmadan kullanıyorsunuz.

Dediğinizin aksine eski bilgisayarları hızlandırmak için Linux kuruluyor ve hiç de driver problemi yaşanmıyor.
Ben Core 2 T4400 ve T6600 işlemcili eski bilgisayarlarda Pardus(Gnome) Ubuntu ve default Gnome dağıtımlarında driver sorunu yaşadığım için deneyimlerimi aktardım yalan söyleyecek halim yok. Tecrübeyle sabit. Driver var ama eski ve genel kapsayıcı bir driver olduğu çok sorunlu ve hiç stabil değil. Somut örneklerim var; Intel Graphics'in bütün sürücülerini denedim hiçbirinde CS 1.6 gibi bir oyunda OpenGl görüntüyü desteklemiyordu. Minecraft hiç açılmıyordu. Hiç driver problemi yaşanmıyor cümlesi çok iddialı.
Sonuç olarak benim kullandığım eski bilgisayarda Intel Graphics sürücüleri sadece Windows 7 için optimize edilmiş ve eniyilenmişti. NEDEN? Çünkü o bilgisayarı satın aldığımda Windows 7 OEM ile birlikte geliyordu.
Linux'a herkes sahiptir. Kaynak kodlarını indirdiğin an sahibi sensin.
2. sayfadaki mesajımı okumadan yazmışsınız bence.
Eski sistemlerde Linux kullanmak Windows kullanmaktan daha kolay desem çok yanlış olmaz. Eski bilgisayarlar için bolca Firmware var. Neredeyse hiç sürücü kurmadan kullanıyorsunuz.
Evet kullanırsınız onda bir sorun yok ama sorunsuz stabil kullanır mısınız orası muamma.

Kısacası bu sebeplerden ötürü konu sahibine önerim Windows 7'dir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı