tkl5t86bis
Picopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Ben Core 2 T4400 ve T6600 işlemcili eski bilgisayarlarda Pardus(GNOME) Ubuntu ve default GNOME dağıtımlarında driver sorunu yaşadığım için deneyimlerimi aktardım yalan söyleyecek halim yok. Tecrübeyle sabit. Driver var ama eski ve genel kapsayıcı bir driver olduğu çok sorunlu ve hiç stabil değil. Somut örneklerim var; Intel Graphics'in bütün sürücülerini denedim hiçbirinde CS 1.6 gibi bir oyunda OpenGL görüntüyü desteklemiyordu. Minecraft hiç açılmıyordu. hiç driver problemi yaşanmıyor cümlesi çok iddialı.
Sonuç olarak benim kullandığım eski bilgisayarda Intel Graphics sürücüleri sadece Windows 7 için optimize edilmiş ve eniyilenmişti. Neden? çünkü o bilgisayarı satın aldığımda Windows 7 OEM ile birlikte geliyordu.
2. sayfadaki mesajımı okumadan yazmışsınız bence.
Evet kullanırsınız onda bir sorun yok ama sorunsuz stabil kullanır mısınız orası muamma.
kısacası bu sebeplerden ötürü konu sahibine önerim Windows 7'dir.
Moderasyondanyanlış bilgilendirme uyarısıaldım ve Pardus'un ABD malı olması gibi tamamen yanlış olan fikrimden vazgeçtim. Evet kardeşim Pardus yerli işletim sistemidir, köstek olmayın destek olun! Dünyanın en kullanışlı dağıtımı budur. Hem de yerli. İndir, kur, kullan. Bence kusursuz bir işletim sistemi, çünkü baştan aşağı yerli malı. Devlet kurumları bile Pardus'u sildi ama ben bugünden sonra her yerde Pardus kullanacağım. İndirmeye başladım.
![]()
Ben de eski bilgisayarların hepsi Pardus'u destekler iddiasında bulunmadım. Aksine siz eski biligisayarların hiçbiri Pardus Linux desteklemez iddiasında bulundunuz. Ben de bu iddiaya cevap verdim. Ben de eski bilgisayarlara Pardus kurdum sorun yaşamadım. Şimdi ben mi yalancı oluyorum bu durumda?
Amacım sizi yalancılıkla itam etmek değil. Öyle anlaşıldı ise sizdden özür diliyorum ama anlatmak istediğim eski bilgisyarların da Linux destekleyebileceği. Destekler ya da destekelemez gibi kesin ithamda bulunmak yerine şöyle diyebiliriz: "Live USB olarak çalıştır test et eğer problem oluyorsa Linux kurma."
Bu arada GNOME kurmak yerine daha az kaynak tüketen Xfce4 ya da LXDE öneririm.
Bu arada açık kaynak bir işletim sistemi. İstersen baştan kendi distronu oluşturabilirsin. Tutupta açık kaynakları karalamak niye anlamıyorum.