Düşük sistemler için Linux dağıtımı önerisi

Listeme ekliyorum hocam. Taşınana kadar vasat bilgisayarlarla bayağı uğraşacağım zaten gelişmek icin güzel bir okul sadece sözel sınıfı olmayaydı iyiydi.
Konu dışına kaymayalım ama yine de sözel sınıfı iyidir bence.

Kolay gelsin arkadaşlar. Okulların açılmasına az kaldı ve okullar açıldığında bilgisayarlara format atmam istenecek. Bilgisayarlarda sadece web tarayıcı kullanılacak ve diğer öğrenciler Windows'a aşina olduklarından kurcalayamamaları için Linux kurmayı düşünüyorum. Okuldaki çoğu bilgisayar 4 GB RAM, Intel Pentium 1.6GHz 4 çekirdek, 256 GB HDD donanımına sahipler. Cihazlar internete Ethernet kablosu ile bağlanacak. Aklıma takılan 2 soru var.
İlki Ethernet portu için herhangi bir sürücüye gerek olur mu çünkü sistemlerin çoğu Windows 7 kullanıyor(aralarında XP de var). İkincisi ise diyelim ki dağıtımda web tarayıcı yok Fatih ağı ile terminali kullanarak indirebilir miyiz?

Okul tahtasına Pardus kurulur yada Linux Mint.

Geleceğe dönük bir seçim yapın seneye desteği son bulacak olanı seçmek iyi bir seçim olmayabilir.

Tahminen Fatih ağından güncelleyemeyeceğimden V22'nin okuldan önce çıkmasını beklemem gerek. O zamana kadar vanessa kurarım dediğinize göre.

Okul tahtasına Pardus kurulur ya da Linux Mint.

Bu okul tahtası değil ki. Bildiğimiz eski masaüstü bilgisayar.

Tahminen Fatih ağından güncelleyemeyeceğimden V22'nin okuldan önce çıkmasını beklemem gerek. O zamana kadar vanessa kurarım dediğinize göre.

Bu okul tahtası değil ki. Bildiğimiz eski masaüstü bilgisayar.

Yanlış okumuşum ama dediğim hala geçerli ek olarak MX Linux eklenebilir ama Linux Mint veya Pardus tercih ederim oyun Mint'e. Kurulacağınıı bilmiyor isen şu rehber işe yarayabilir.

Yanlış okumuşum ama dediğim hala geçerli ek olarak MX Linux eklenebilir ama Linux Mint veya Pardus tercih ederim oyun Mint'e. Kurulacağınıı bilmiyor isen şu rehber işe yarayabilir.

E hocam vur dedik öldürdünüz o kadar amatör değilim bu işte 😃. Ben değil de benim bir alt sınıfımdaki bir çocuk ta bu işlere hevesli ama daha temeli yok ona gösteririm artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı