Düşük ve yüksek grafikte aynı FPS

Reckleburs

Hectopat
Arkadaşlar ne yapsam ne etsem FPS'imi düzeltemedim. Oyunlarda grafiği en yükseğe alınca (Valorant, PUBG, LOL) 80-100 FPS arası oluyor. En düşüğe alınca da yine 80-100 FPS arası oluyor. Herhangi FPS limitlemesi yok. Şunu fark ettim düşüğe alınca ekran kartı sıcaklığım 55 dereceyi geçmiyor. Yani ekran kartımı çok az kullanıyor. Oyunlarda yükseğe almadan nasıl ekran kartımı %100 kullandırabilirim?

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
  • Anakart: MSI A320M Pro-E
  • RAM: G.Skill 8x2 GB 3000MHz DDR4
  • PSU: FSP 700W 85+ Plus
  • Ekran kartı: Sapphire RX580 8 GB Nitro+
  • HDD: 1TB Toshiba HDD
  • SSD: 240GB James Donkey SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim sistemim HD 7850 oc 2gb,
Fx4100,12gb ram. Normalde pubg lite'ı en az 60fps oynayabilmem gerekiyo ama 15-20fps falan bi bakıyorum ekran kartı kullanımı 10-15-0-5 yani bu aralarda, işlemci kullanımı normal olması gerektiği gibi. Aynı sorun mad max, gta 5 oyunlarındada yaşadım düşük grafiklere çekiyosun aynı gpu kullanımı diyosunki grafikleri yükseltim gpu kullanımı artsın fps yükselsin yine aynı.
Hani dersenizki grafikleri yükselt kullanım yüksek olsun fps artsın hiç bir şey degişmiyor yükseltsen bile aynı kullanımda sadece işlemci kullanımi artıyor.
Ama bazı oyunlardada olması gerektiği gibi grafikleri arttırıyorsun doğal olarak kullanımda artıyor e fps de artıyor falan.
Yardımcı olacak varmı?

Arkadaşlar ne yapsam ne etsem FPS'imi düzeltemedim. Oyunlarda grafiği en yükseğe alınca (Valorant, PUBG, LOL) 80-100 FPS arası oluyor. En düşüğe alınca da yine 80-100 FPS arası oluyor. Herhangi FPS limitlemesi yok. Şunu fark ettim düşüğe alınca ekran kartı sıcaklığım 55 dereceyi geçmiyor. Yani ekran kartımı çok az kullanıyor. Oyunlarda yükseğe almadan nasıl ekran kartımı %100 kullandırabilirim?

Sistemim:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X
  • Anakart: MSI A320M Pro-E
  • RAM: G.Skill 8x2 GB 3000MHz DDR4
  • PSU: FSP 700W 85+ Plus
  • Ekran kartı: Sapphire RX580 8 GB Nitro+
  • HDD: 1TB Toshiba HDD
  • SSD: 240GB James Donkey S
Csgo , valorant , lol gibi oyunlar düşük sistem gereksinimlerine sahipler. Rx580 ekran kartı en ağır oyunları bile oynatabilicek bir ekran kartı. Dolayısıyla csgo lol gibi oyunlarda fps arttırmak için ayarlarını fullemen gerekir. Ben rx590 kullanıyorum rainbow six oyununda avarage fps 200. Csgo oyunundada 200 fps alıyorum ama csgo rainbow oyununa nazaran çok daha düşük sistem gereksinimine sahip. Sadede gelirsek yaşadığın durum gayet normal ve ekran kartını illa %100 kullandırttırıcam diyorsan ekran kartı kullamının düşük olduğu oyunların grafikleri fulle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı