Düz Dünya Teorisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında haklısın ve bu arkadaşı savunduğum da yok fakat burası özgür sosyal bir forum.
Not: Soru bana sorulmadı ama yazmak istedim.

Nasıl Dünya'da bulunduğumuz noktadan, tek bir yöne yeteri kadar gidince, başladığımız yere dönüyoruz?

Uzayda her büyük kütle zamanla küre şekline gelir bunun sebebi kürenin yüzeyinin her noktasının, merkezine eşit uzaklıkta olmasıdır. Küre her açıdan simetriktir ve her noktası merkeze eşit uzaklıktadır. Eğer Ay, Mars, Güneş vs. bunların küre olduğunu kabul ediyorsan Dünya'nın da küre olduğunu kabul etmek zorundasın. Uzayda Dünya kadar büyük hiç bir obje düz/disk şeklinde olamaz. Zamanla küreye dönüşür merkezindeki çekimden dolayı.

Buraya da Vsauce'un güzel bir videosunu bırakıyorum, Türkçe altyazıları açıp izleyebilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yorumlarda zaten çürütmüşler deneyi, niye bu anlamsız videoyu attın buraya ?

Yazdıkların aslında yanlış, çekirdek yüzeyin her yerine eşit uzaklıkta değil ama doğru sayılır bir yandan. Ayrıca bu teoriyi çürüten en basit soru bence gece gündüz döngüsü nasıl oluyor?

Olabildiğince sade şekilde anlatmaya çalıştım, yoksa dünyanın geoid olmasından tut yerçekiminin her yerde aynı olmamasına kadar bir sürü ayrıntısı olduğunun ben de farkındayım. Elbette bu kadar büyük cisimler mükemmel bir küre olamaz. Gece gündüz konusunda bildiğim kadarıyla Güneş dünyanın üstünde dönüyor diyorlardı (baya yakınında). Resmen bilimle dalga geçiyorlar.

Dosya Ekleri

• hqdefault.jpg
    25,3 KB · Görüntüleme: 84
Bu aklıma Mısır' ın Tanrıları filmini getirdi. Ayrıca düz dünyaya inananların Güneş'in bizim yörüngemizde döndüğünü kabul etmeli ki buda kütle çekim yasasını ihlali demek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…