Düz dünya'ya inanmana sebep olan şey nedir?
Yazdıkların aslında yanlış, çekirdek yüzeyin her yerine eşit uzaklıkta değil ama doğru sayılır bir yandan. Ayrıca bu teoriyi çürüten en basit soru bence gece gündüz döngüsü nasıl oluyor?Uzayda her büyük kütle zamanla küre şekline gelir bunun sebebi kürenin yüzeyinin her noktasının, merkezine eşit uzaklıkta olmasıdır. Küre her açıdan simetriktir ve her noktası merkeze eşit uzaklıktadır. Eğer Ay, Mars, Güneş vs. bunların küre olduğunu kabul ediyorsan Dünya'nın da küre olduğunu kabul etmek zorundasın. Uzayda Dünya kadar büyük hiç bir obje düz/disk şeklinde olamaz. Zamanla küreye dönüşür merkezindeki çekimden dolayı.
Buraya da Vsauce'un güzel bir videosunu bırakıyorum, Türkçe altyazıları açıp izleyebilirsin.
Yorumlarda zaten çürütmüşler deneyi, niye bu anlamsız videoyu attın buraya ?
Yazdıkların aslında yanlış, çekirdek yüzeyin her yerine eşit uzaklıkta değil ama doğru sayılır bir yandan. Ayrıca bu teoriyi çürüten en basit soru bence gece gündüz döngüsü nasıl oluyor?
Bu aklıma Mısır' ın Tanrıları filmini getirdi. Ayrıca düz dünyaya inananların Güneş'in bizim yörüngemizde döndüğünü kabul etmeli ki buda kütle çekim yasasını ihlali demek.Olabildiğince sade şekilde anlatmaya çalıştım, yoksa dünyanın geoid olmasından tut yerçekiminin her yerde aynı olmamasına kadar bir sürü ayrıntısı olduğunun ben de farkındayım. Elbette bu kadar büyük cisimler mükemmel bir küre olamaz. Gece gündüz konusunda bildiğim kadarıyla Güneş dünyanın üstünde dönüyor diyorlardı (baya yakınında). Resmen bilimle dalga geçiyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.