Düz liseler cidden kötü mü?

Ben TEOG sınavında 350 civarlarında bir not aldım ve beş tane okul değiştirdim. Buna dayanarak söyleyebilirim ki siz bunu diyen kişiler aldıkları puanın yüksek olmasından dolayı kendilerini avutuyor. Üniversite sınavı için de benzer durum mevcut. 50000 gibi bir sıralamanın altında kalıyorsanız size geri zekâlıymışsınız gibi bakılabilir mesela, durum maalesef bu şekilde. Tabi gerçekten öyle olmadığını siz de biliyorsunuz.
 
Konuda sadece başlığı ve ilk cümleyi okudum.

Her şeyden önce 2021 yılında nasıl düz liseye gittiğinizi (mümkünse okulunuzun tam adı ile birlikte) anlatır mısınız? Benim bildiğim kadarıyla 2010 yılında tüm düz liseler farklı türlere çevrildi.

Anadolu diye geçiyor o da düz lise olarak geçmiyor mu? Normal yıl sonu notuyla girdiklerimiz.
 
Anadolu diye geçiyor o da düz lise olarak geçmiyor mu? Normal yıl sonu notuyla girdiklerimiz.
Hayır. Anadolu lisesi anadolu lisesidir. Zamanında süper lise diye de anılırlardı. Direkt aynı sistem değildi ama süper liseler anadoluya dönüştü.

Ben anadolu lisesinden mezun oldum. Okulum ben mezun olduktan sonra sınavsız girilebilen kategoriye konuldu.
O okuldan birinci çıkması çok zor ama 4 basamaklı sıralama çalışarak yapılabilir. Okul o kadar da önemli değil. Olayın çoğu öğrencide bitiyor.
 
Son düzenleme:
LGS sistemi oldukça çoğu insan OBP ile gidecek 2020 yılında 957 bin kişi 300 puan üstüne çıkamamış.
Ayrıca OBP 90 üstü ise nitelikli Anadolu lisesi ile arasındaki fark genelde ortam oluyor.
 
LGS sistemi oldukça çoğu insan OBP ile gidecek 2020 yılında 957 bin kişi 300 puan üstüne çıkamamış.
Ayrıca OBP 90 üstü ise nitelikli Anadolu lisesi ile arasındaki fark genelde ortam oluyor.

Dün internete baktığımda MEB doluluk oranının %99 olduğunu söylüyordu. Büyük ihtimalle mahalle okullarına daha çok giden olacak.
 
Dedikleriniz nadir ama hocam çoğu meslek lisesi öğrencisi üniversite okumuyor. Şimdi zaten liseden sonra mesleğe atılmak için diyeceksiniz ama çoğu meslek lisesi nedir bilmiyor zaten. Şimdi burada canlı gördüğümden dolayı bir genelleme yapardım ama linç yerim fakat zaten genelleme bu: Meslek lisesindekilerin çoğu işsiz sapsız derslere girmeyen, okuldan kaçan, hayatı umursamayan kişiler oluyor ve bu doğru fakat istisna demiceyeceğim çünkü istisnadan bayağı fazla bir kısımda evet sizin dediğiniz gibi. Fakat kime sorarsanız sorun meslek lisesi öğrencisi vasattır.

Buna hayatı umursamamak değil hayatı yaşamak denir. Dostum bu dediklerine göre Finlandiya'daki öğrencilerin hiçbiri hayatı umursamıyor öyle mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'deyiz ve çoğu üniversitenin niteliğini düşmüşken gidilen lisenin bir önemi yok. Eğer gidilen lise türü Galatasaray lisesi gibi liselerse bir şey demem o liseler gerçekten güzel. Ancak meslekmiş, anadoluymuş, fen lisesiymiş falan falan bir olayı kalmadı artık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı