Düzenli bir hayat nasıl yaşanır?

Liseye gittiğini umarak şu an zaten bulunduğumuz durumdan dolayı sosyal olman pek de kolay değil falat okullara gitmeye tekrardan başlayınca insanlarla aranı yakın tutmayı deneyebilirsin. Fakat fazla arkadaşın olması bazen iyi olmayabiliyor. Kendine benzettiğin yakın olabileceğini düşündüğün kişilerle arkadaş olmayı dene. Asıl sosyal hayatı üniversiteye gitmeye başlayınca yaşayacaksın zaten.

Sınavlara çalışmak tamamen sabır, hırs VR azim ile ilgili. Eğer akademik kariyerindr başarılı olmak istiyorsan zaten çalılmak zorundasın bir yerde. İleride elde etmek şstediğin statüyü ve hayatın hayalini kurarak kendini motive edebilirsin.

Uyku düzeni yapmak aslında çok kolay. Bir ikş gün kendini erken uyumaya zorla alılacaksın zaten. Uyumadan önce telefona bakmayı bırakırsan işin daha da kolaylaşır. Uyuman gerektiğinde sadece yatağına gir ve gözlerinş kapat bir süre sonra uykuya dalacaksın zaten.
 
Şimdilik derslerine odaklan, gerisinde de keyfine bak. Zamanı gelince o düzen öyle bir oturuyor ki :)
 
Başarılı olabileceğin herhangi bir alana yönelmen lazım. Kendini ona ada ve bir şeyler oku, gerisi geliyor. Klasik roman da okusan gidip manga okusan da fark etmez. Bir şeyler okumaya başladıktan sonra okuma odaklı diğer her yola sapıyorsun bir şekilde. Hayatını birden düzene sokman imkanısz, yavaş adımlar atarak bunu başarabilirsin ama.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Hahaha, kusura bakma ama hedefin olmadan bu hayatta hiçbir ... olamazsın. Cidden bana göre en önemli etken erken kalkmak. Mesela dün sadece 5 saat uyudum. Neden? Çünkü hedeflerim var, çünkü basit bir insan olmak istemiyorum. En önemlisi hedef ve erken kalmak.
Bir hedefim var. Bu hedefim doğrultusunda pandemi öncesine kadar sık sık çalışıyor ve araştırıyordum. Fakat pandemiye girdikten sonra bu alışkanlıklarımın neredeyse hepsini kaybettim. Evlerde geçirdiğimiz bu süreci değerlendirmek varken yukarıda bahsettiğim gibi geçirmek koyuyor.
 
Bir hedefim var. Bu hedefim doğrultusunda pandemi öncesine kadar sık sık çalışıyor ve araştırıyordum. Fakat pandemiye girdikten sonra bu alışkanlıklarımın neredeyse hepsini kaybettim. Evlerde geçirdiğimiz bu süreci değerlendirmek varken yukarıda bahsettiğim gibi geçirmek koyuyor.
Demek ki yeteri kadar istemiyormuşsun. Erken kalk, sabah sporu yap ve duş al. Sonra gününü planla, kısa, orta ve uzun vadeli hedefler koy kendine.
Ailene söyle ders harici telefon ve bilgisayar kullanımını yasaklasın, bir süre sonra sıkılır derse düşersin, günde 2-3 saat iznin olsun internet için.
Kendi kendine bu sınırları koyamıyor ise, bırakın istediği kadar oynasın hocam. Sınırlanmak asla iyi bir şey değil, kendimden biliyorum. Öyle olunca da her boş vaktinizde size yasaklanan şeyleri yapmak istiyorsunuz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı