Düzgün bir 2. El Sistem İçin ne Kadar Bütçe ayrılmalı?

Makaleler
21
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopat ailesi, ailede birkaç sıkıntıdan dolayı bilgisayarımı satmak zorunda kaldım.

Elimde eski sistemim var ama idare edemeyecektir diye düşünüyorum.

Sistem şu şekilde :
Q6600
Asrock G31M-S
4GB RAM
320 GB HDD
HD2400 PRO
350W Aopen PSU

Tahminimce bu sistem pek güncellenecek gibi görünmüyor.

Ben bu sistemi satıp yeni bir bilgisayar almak istiyorum, sizin önerileriniz neler?

Bu sistemi 300-600TL arası satıp üstüne 3K koyarsanız gerçekten 2-3 sene ayar düşmeden oyun oynayabileceğiniz bir PC toplayabilirsiniz.
Veyahut 3. Nesil APU sistem toplayıp sonradan ilave ekran kartı alana kadar çoğu oyunu oynayabilirsiniz.

Üstünden gitmen imkansız oyunlar için. Sistemi komple satıp 1200-1300 TL gibi bir bütçe elde etsen RX 560 2 GB, X3440 denersin. Belki RX 570 bile bulabilirsin.

X3440 gibi işlemcileri satanlar var sahibinden.com sitesinde falan. Bende bir sistem var komple satıyorum ama senin işine gelmez gibi. 775 Pin anakart bendeki E5450 xeon ve 8GB RAM var sadece ekran kartı eksik şu an. GTX 750 Ti ile Pubg falan oynanıyor yani. CS:GO, Lol, Metin2, vs gibi oyunları hiç saymıyorum bile rahatlıkla açıyor. Tabi yeni nesil Cyberpunk falan oynamaksa niyetin X3440 bile yetersiz kalacak o gibi oyunlara.

X3440 gibi işlemcileri satanlar var sahibinden.com sitesinde falan. Bende bir sistem var komple satıyorum ama senin işine gelmez gibi. 775 Pin anakart bendeki E5450 xeon ve 8GB RAM var sadece ekran kartı eksik şu an. GTX 750 Ti ile Pubg falan oynanıyor yani. CS:GO, Lol, Metin2, vs gibi oyunları hiç saymıyorum bile rahatlıkla açıyor. Tabi yeni nesil Cyberpunk falan oynamaksa niyetin X3440 bile yetersiz kalacak o gibi oyunlara.
Overclock konusunda tecrübeliyim işlemci dışında parça önerileri alsam yeterlidir diye düşünüyorum.

Overclock konusunda tecrübeliyim işlemci dışında parça önerileri alsam yeterlidir diye düşünüyorum.
OC işinde iyiysen o zaman pek bir öneriye gerek kalmıyor sana. Elindeki parçalardan belki HDD ve RAM' leri kullanabilirsin DDR kaç yazmamışsın ama DDR3 ise x3440 ya da diğer xeon modelli işlemciler için gerekli anakart üzerinde kullanabilirsin. Diğer parçaların fiyatlarından çok emin değilim ama çok birşey beklememek gerekir. 1156 pin bir anakart alıp elindeki RAM uyuyorsa yanına 4GB daha RAM koyup toplamda 8 GB ' a tamamlar daha sonra GTX 950-960 ya da RX 470 gibi sağlam ve fiyat/performans ekran kartlarından birini alıp PSU' da değiştirip 900-1000 TL gibi bir fiyatla çıkabilirsin işin içinden gibi geliyor bana.

Belki ilgini çeker bir bakmak istersen diye bırakayım bunu buraya.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı