DVI vs DVI to HDMI

VaToz.

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
HDMI kablo kullanan bazı kullanıcılarda görüntü kayması gibi problemler oluyormuş. Monitörde hoparlör kullanılmayacaksa DVI kablo öneriyorlar.
Alacağım monitörde de HDMI girişi bulunmuyor, DVI mevcut. Ekran kartından HDMI to DVI bağlarsak görüntü kayması vs. gibi problemler gene yaşanır mı? Çünkü DVI to DVI kablosu bilindik mağazalarda ilginç bir şekilde bulunmuyor.

Çıkış aldığınız karttan hdmı yada dvı farketmez hd çıkış alırsınız zaten bunun kabloyla yada dönüştürücü ile ilgisi yok(arızalı olmadıkları sürece) dvı dan vga ya derseniz evet ama dvı ile hdmı kablolarla ilgili değil bu sorun. sorun genellikle gösteren monitörün yada tv nin en,boy, hertz gibi kavramlara uygun olmaması yüzünden gerçekleşir. Atıyorum 1920x1080 görüntünüz var monitörünüzün inç oranı tam wide screen e oturmuyor ise kayma olur yani tam hd karşılığında 82 ekran 106 ekran gibi ekranların yoğunlukta olmasının nedeni budur. Tv 107 ekran olursa görüntüde kayma ve daralma olacak sağdan olsan toplamda 1cm siyah boşluk kalacaktır. Tam tersi tv ekranınız 1920x1080 ise siz 2560x1140 2k çözünürlülük yollarsanız tv nin hertz oranı bunu desteklerse görüntü gelir ama ekranın yarısı kadar olur genelde tv ye yatay oranla ortalanır ve bulanık gözükür...

Arkaaslar merhaba ! Ben windows xp olan bi masa ustu kullaniyorum bilgisayarimda dvi cikis var televizyonda hdmi giris var bunu bi aparatla halledip goruntu aldim fakat ses alamiyorum! Pc nin ses cikisindan tv nin audio cikisina baglandim ama ses yine yok pekde anlamam bu islerden eski tv de sorun yasamamistim ama bunda ses alamiyorum yardimci olun lutfen ( tv: lg )

pc den aldığınız ses çıkışını tv nizin ses girişine takmalısınız. Girişler genelde yeşil olur çıkışlar siyah olur. siz bilgisayarın sesini tv ye girmelisiniz ki tvnizden ses gelsin.
Yada pc den çıkan sesi ses sisteminiz varsa ona direk takabilirsiniz.

Oncelikle cvbin icin tesekkurederim! Tvmin ses cikisinda 2+1 ses sistemim bagli ben bilgisayarimdan gelen ses kablasunu bi sari bi kirmizi bunu tvinin uzerindeki ses cikisi olan sari ve kirmizi yere takiyorum ama ses alamiyorum! Eski tv de hic bi sorun yasamiyordum bu tv de olmuyor cildirdim 2 gundur ugrasiyorum:)

Rica ederim. Şimdi bir şeyin çıkışını birşeyin girişine takmazsanız çalışmaz yani pc 3.5mm yeşil kaplı jaktan çıkış alıp tv nizin mono ses girişi (varsa tabi) kırmızı ve beyaz olana takmanız gerekmektedir. Sarı görüntüdür sarıya sesle alakalı bişey takmayın ses alamazzsınız. kırmızı ve beyaz olmalıdır. ve tv nizin girişinde olmalıdır. Tv nizde de 3.5mm jak yuvası olabilir oradan da giriş yapabilirsiniz. Ama çoğu tv sadece bir bağlantı kabul ediyor ya 3.5kullan diyor ya da mono kullan diyor bu size kalmış anlattığınıza göre elinizde 3.5mm jaktan sarı beyaz ve kırmızı ya dönüştüren bir kablo var bu kablonun 3.5mm olan tarafını bilgisayarın "ses çıkışına" kırmızı ve beyaz olanı da tv nizin kırmızı ve beyaz "ses girişine" takınız ses almanız gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı