Çözüldü Dying Light 2 Türkçe dil dosyası nereden bulunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Oyunu Türkçe yapmak için: Dying Light Stay Human / Engine / source / bin / x64 konumuna giriyoruz, steam_api64.ini dosyasını not defteri yardımıyla açıyoruz.(Bilgisayar kullanıcı adınızda türkçe karakter olmaması lazım.)
Language = turkish satırını bu şekilde turkish olarak ayarlayıp oyuna giriyoruz.

Bu açıklama işimi gördü benim, olmazsa denersiniz.
Not defteri ile açtınız mı? Unuttum uzun zaman olmuş evde de değilim kusura bakmayın.
Steam_api64.ini bu arada.

Estağfurullah kral sıkıntı yok. Not defteriylede açsam fark etmedi kral her türlü o değişik harfler semboller çıktı ama sonra farklı bir yöntemle başka bir dosyayı değiştirerek yaptım. Yine de dönüş yaptığın için teşekkür ederim.

Estağfurullah kral sıkıntı yok. Not defteriylede açsam fark etmedi kral her türlü o değişik harfler semboller çıktı ama sonra farklı bir yöntemle başka bir dosyayı değiştirerek yaptım. Yine de dönüş yaptığın için teşekkür ederim.
Hocam keşke yaptığın şekli bizimle de paylaşsan.

Nasıl yaptınız hocam ben de alfabe sorunu yaşıyorum. steamap_api64.dll dosyasına girdiğimde semboller çıkıyor.
kral ilk türkçe yamayı indir bir siteden zaten yazdığında çıkar . sonrasında Dying Light 2\ph\source\data_lang klasörünün içe at dosyayı , sonrasında Dying Light 2\engine\source\bin\x64 bu dosyaya gir "tenoke" ye gir oradan ctrl + f yapıp language yi arat . bulduktan sonra tırnak içerisinde olan english yazısını silip turkish yap ve bende Dying Light 2\steam_settings dosyasının içinde bulunan force language yi de turkish olarak değiştirmiştim ve bunları yaptıktan sonra oldu . takıldığın bir yer olursa sor lütfen biraz karışık olmuş olabilir çünkü .

Kral ilk Türkçe yamayı indir bir siteden zaten yazdığında çıkar. Sonrasında Dying Light 2\ph\source\data_lang klasörünün içe at dosyayı, sonrasında Dying Light 2\engine\source\bin\x64 bu dosyaya gir "tenoke" ye gir oradan CTRL + F yapıp language yi arat. Bulduktan sonra tırnak içerisinde olan English yazısını silip turkish yap ve bende Dying Light 2\steam_settings dosyasının içinde bulunan Force language yi de turkish olarak değiştirmiştim ve bunları yaptıktan sonra oldu. Takıldığın bir yer olursa sor lütfen biraz karışık olmuş olabilir çünkü.

Merhaba öncelikle uzun uzun anlattığın için teşekkür ederim. Ben bekleyemeyip oyunun sürümünü düşürmeyi denedim ve oldu. Belki benim gibi uğraşıp yapamayanlar için öncelikle oyunun menü ekranında sağ alt kısımdaki oyun sürümü 1.15 veya 1.16 olmalı 1.17'de Türkçeye çevirmeyi başaramadım. Bu kontrolü yaptıktan sonra oyunun kurulu olduğu dosya dizinine gidip Steam settingsten fource language adlı dosyayı açıp oradaki English yazısını turkish yaptım bunu yapmam yeterli oldu. Dışarıdan herhangi bir yama indirmeye gerek yok zaten oyunun içinde Türkçe dil dosyaları mevcut. Oyunu dodı olarak indirdim belki bunun da faydası olmuş olabilir bilmiyorum. Son olarak oyun açılır gibi olup 2 saniye içinde kapanıyorsa oyun dosyalarının içinde nvgs.dll isimli (dosya ismini yanlış hatırlıyor olabilirim biraz araştırarak teyit edebilirsiniz) dosyayı silerek bu sorunu da çözebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı