İnceleme Dying Light abartılmış bir oyun

İlk incelemem:

Medyada Dying Light baş yapıt kadar büyük oyun, mutlaka oynanmalı gibi ifadeler görünce dedim neden oynamıyorum? Hemen kaptım oyunu oynayayım dedim ilk başta güzel bir açılış yaptı fakat daha sonradan oyunu bitirmek için oynadım ve zar zor da olsa bitirdim.

Öncelikle oyunun hoş bir parkur mekaniği var parkur yapmaktan zevk aldım. Ayrıca kılıçlarla zombi doğramak oldukça keyifliydi, fakat normal silahlarla sıkıcı.

Atmosferini beğendim gerçek bir zombi dünyasını yaşattı özellikle geceleri ecellerden kaçarken.

Kontrolleri ortalama düzeyde genel anlamda gameplay tatmin eder düzeyde.

Fakat karakterler ve hikayeye gelince iş tersine dönüyor.

Tüm karakterler ruhsuz, cansız bir yapıda karakterler sıkıcı ayrıca ana karakter de içine çekmedi yani kratos, Arthur seviyesi beklemem ama anca yan karakter olacak düzeyde ne bir yeteneği var ne de başka bir şeyi tek yaptığı şey bir şey yapılacağı zaman 'ben yaparım' demek. Sonra diğer karakterler sen yeni geldin olmaz diyor. Biri çıkıp yapsın diyor ve işi yapıyoruz.

Hikaye sıkıcı sürekli çatıda daö ile görüşüyoruz ama bu konuşmalar o kadar sıkıcı ki oyundan soğutuyor.

Görevler tek kelimeyle berbat.

Oyunun sonu(DLC siz) hiçbir şekilde tatmin etmedi bu muydu ya dedim. DLC'sini oynamadım sadece hikayeyi izledim ve şunu dedim iyi ki oynamamışım.

Grafikler ve optimizasyon 2023 seviyesine göre normal ki benim grafik takıntım var, hiç grafikler kötü demedim.

Genel anlamda oyun ortalama bir oyun 19TL için oyunsuzluk çekiyorsanız tamam olabilir ama son zamla alınmamalı.

Kontroller: 7/10
Atmosfer: 7,5/10
Combat: 7/10
Karakterler: 3/10
Hikaye: 4/10
Görev şeması: 2/10
Garfik, optimizasyon: 7/10
F/P: 3/10 (zam ile birlikte)
DLC: 2/10 (DLC genelde seviliyor ama neden?)
Genel puanım: 5/10

İlk incelemem okuduğunuz için teşekkür ederim.

Edit: Online oynamadığım için yorum yapmıyorum.

Dying Light fan boy olarak şöyle diyebilirim oyun zaten sana direkt görevleri yap demiyor parkur yap exp kas dövüş exp kas ki karakter güçlensin dayanıklılığı artsın o yüzden sana karakter çok bos gelmiş olabilir.
Her karakter ruhsuz dedin aga zombi istilasi var göbek mi atsinlar :D

@333365 o an oyunu daha sıcak sıcak bitirmiş durumdayken sanırım 7'nin yeterli olacağını düşünmüşüm, oyunun büyüsünden çok düşünmemiş olabilirim farklı noktalara odaklanmışımdır. Sizin yorumunuzla beraber tekrar düşününüp sindirince sanırım 7 bence de az. Çıktığı yıla göre 10/10 günümüze göre 9/10 denilebilir, o zaman genel puanda 9/10 olsun. Bir başyapıttı. :)

İlk incelemem:

Medyada Dying Light baş yapıt kadar büyük oyun, mutlaka oynanmalı gibi ifadeler görünce dedim neden oynamıyorum? Hemen kaptım oyunu oynayayım dedim ilk başta güzel bir açılış yaptı fakat daha sonradan oyunu bitirmek için oynadım ve zar zor da olsa bitirdim.

Öncelikle oyunun hoş bir parkur mekaniği var parkur yapmaktan zevk aldım. Ayrıca kılıçlarla zombi doğramak oldukça keyifliydi, fakat normal silahlarla sıkıcı.

Atmosferini beğendim gerçek bir zombi dünyasını yaşattı özellikle geceleri ecellerden kaçarken.

Kontrolleri ortalama düzeyde genel anlamda gameplay tatmin eder düzeyde.

Fakat karakterler ve hikayeye gelince iş tersine dönüyor.

Tüm karakterler ruhsuz, cansız bir yapıda karakterler sıkıcı ayrıca ana karakter de içine çekmedi yani kratos, arthur seviyesi beklemem ama anca yan karakter olacak düzeyde ne bir yeteneği var ne de başka bir şeyi tek yaptığı şey bir şey yapılacağı zaman 'ben yaparım' demek. Sonra diğer karakterler sen yeni geldin olmaz diyor. Biri çıkıp yapsın diyor ve işi yapıyoruz.

Hikaye sıkıcı sürekli çatıda daö ile görüşüyoruz ama bu konuşmalar o kadar sıkıcı ki oyundan soğutuyor.

Görevler tek kelimeyle berbat.

Oyunun sonu(DLC siz) hiçbir şekilde tatmin etmedi bu muydu ya dedim. DLC'sini oynamadım sadece hikayeyi izledim ve şunu dedim iyi ki oynamamışım.

Grafikler ve optimizasyon 2023 seviyesine göre normal ki benim grafik takıntım var, hiç grafikler kötü demedim.

Genel anlamda oyun ortalama bir oyun 19TL için oyunsuzluk çekiyorsanız tamam olabilir ama son zamla alınmamalı.

Kontroller: 7/10
Atmosfer: 7,5/10
Combat: 7/10
Karakterler: 3/10
Hikaye: 4/10
Görev şeması: 2/10
Garfik, optimizasyon: 7/10
F/P: 3/10 (zam ile birlikte)
DLC: 2/10 (DLC genelde seviliyor ama neden?)
Genel puanım: 5/10

İlk incelemem okuduğunuz için teşekkür ederim.

Edit: Online oynamadığım için yorum yapmıyorum.
Tek başına oynarsanız sarmayabilir de, kontrollerin bence hakkını yemişsiniz. Ayriyeten atmosferi de bence düşündüğünüzden daha iyi, göreceli biraz.
DLC 'si ana oyundan daha eğlenceli çünkü.
Ayriyetten çıktığı güne göre değerlendirirseniz 8 puanı rahatça hak eder bir oyun. Amacı zaten hikayeden farklı bir şeyler sunmaktı. O parkurları yapıp zombilerden kaçarken havalı hareketlerle kafa uçurmanın keyfini veren başka bir oyun söyler misiniz bana? Bu grafikler ve mekaniklere sahip olacak kadar büyük bir yapım yok hala.

Arkadaşlar bir oyunu değerlendirirken yanlış beklenti ile girersen en baba oyunu bile oynamayabilirsiniz şu an sosyal medya bu duygumuzu arşa çıkarıyor Dying Light evet bence de bir baş yapıt değil oyunun hikayesi size uygun olmayabilir ancak o haritada çoğu yeri tırmanabilir yapmak ve parkur sisteminin mükemmel olması bu oyunu taşıyor oyunun iyi olmasının sebebi çoğu firmanın yaptığı gibi denenmiş ve tutmuş bir şeyi yapmaktansa zombi konusuna farklı bir bakış açıyla bakarak bize kendini sevdirmesi. Dünyanın en iyilerine kesinklikle girmez zaten bu oyun ana karakter olarak bence de zayıf ama verdiği dünya atmosferi ve parkur hissiyatını başka verebilen oyun yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı