E-Devlet askerlik başvurusu spor dalı bölümünde lisans şart mı?

TCenescan128

Centipat
Daha fazla  
e-Devlet'den 2 ay içinde yoklamanızı alın yazıyor, ben de başvuru atmak istedim. Nitelik bölümünde ilgilendiğin spor dalı, çaldığın müzik aletleri gibi şeyler var. Spor dalı derken ben vücut geliştirmeye gidiyordum 3 sene önce ara verdim, 3 aydır tekrara başladım. İlgilendiğim alan ama lisans falan yok, mahalledeki salona gidiyorum kendi çapımda. İlgilendiğin spor dalı sorusunu boş mu bırakayım yoksa doldurayım mı? Vücut geliştirme vb. falan secenek varsa. Komando olmak istiyorum da bu ilgilendiğin spor dalı sorusu önemli yani benim için. JÖH ya da komando olarak kalacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum o kısmı boş bırakmana gerek yok bence, çünkü orada senden profesyonel sporcu olmanı istemiyorlar. İlgilendiğin spor dalı kısmı, senin aktif olarak uğraştığın ya da ilginin olduğu bir alanı öğrenmek için soruluyor.

Sen de zaten vücut geliştirmeye gidiyormuşsun, üç senelik geçmişin de varmış, şimdi de yeniden başlamışsın gayet yeterli. Vücut geliştirme ya da fitness yazabilirsin oraya, lisansın olmasına gerek yok.
Bu tarz şeyler, senin fiziksel olarak aktif olduğunu ve spora ilgini gösterdiğin için komando ya da JÖH gibi branşlarda artı puan bile olabilir. Sonuçta kondisyon, disiplin, dayanıklılık önemli faktörler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı