e-Devlet şifreleri sızdırıldı mı?

brn6161

Centipat
Makaleler
6
indir.png

Fotoğraftaki gibi hocalarım. 100bin kişinin şifreleri falan çalınmış deniyor. Doğru mu sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir aralar şifrelerde gitti deniliyordu her türlü gitmiştir yani.

Yok hocam o sahte cikti sadece T.C. gibi seyler gitti o kadar MERNİS'deki seylerin aynisi.

Çok uzun yıllardır kullanılan bir sistem aslında hashing. Şifre saklamada, dosyaların veri bütünlüğünde, blockchain-kripto para ağlarında vs. kullanılıyor. 50-60'lara dayanıyor çıkışı.

Hackerleri dusunmek bile istemiyorum seviniyor hackledim e-Devlet'i diyecek sonra bir bakcakki up uzun sifre sok gecirecek :D

Konuya ilk attığınız fotoğrafın devamındaki şifreleri görebiliyor musunuz?
1773587471478.jpeg

Ocaktami ne olmus o fotograf ayni seylerden birkaç tane daha vardi e-Okul tcpro gibi vs. Sahte olabilir yani.

https://analyzer.vecert.io/forums @Mrmorgan burdan turkish veya turkey derseniz gorursunuz hocam 45 tane yasamisiz sizinti.

Hocam sifre degil gibi geldi bana o Pass diyor cunku bypass gibi olabilir.

Bu saatten sonra sızdırılsa ne olur ki oyuncak ettiler milleti.

Bizim veriler open Source sayilir. Sizdirma isleri eskidi bile.

@brn6161 TCKN'ı yolda yürüyen birine sor, o bile söyler. Bu işleri ciddiye almıyoruz artık. Sızdırılmayan verimiz kalmadı.

Hocalarım tek biz degiliz vecert e bakarsak USA 599 tane sızıntı yaşamis asıl onların verileri open Source gibi bir şey zaten Pass diyor yüksek ihtimal bypass gibi bir kodla girmiş @Mrmorgan hocamın dediği gibi brute Force ile şifreyi kırıp öyle paylaşmıştır çünkü Turkcell ile ilgili deniliyordu Turkcell'in icinden TurkNet verileri cıktı yani dert edecek bir şey degil e-Devlet sifre sızdırması imkansiz gibi bir şey sızdırırsada anca hashlanmiş şekilde sızdırılır o kadar.

2022'de, vatandaşlık kayıtları da dahil olmak üzere hassas Türk hükümet veritabanlarına gerçek zamanlı erişimin satıldığına dair raporlar ortaya çıktı. İhlal mutlaka Turkiye.gov.tr'den kaynaklanmamış olsa da, erişilen veriler genellikle bununla bağlantılı sistemlerden yönlendiriliyor veya yansıtılıyordu. İhlal, 100 milyondan fazla kaydı ortaya çıkardı. Yetkililerin korsan yazılımlara gizlenmiş kötü amaçlı yazılımları kullanarak ulusal kimlik numaraları, tam adlar ve adresler, telefon numaraları, sağlık ve mülk kayıtları ile vatandaşlık durumu ve başvuru verilerine erişim sağladığı bildirildi. (bu da çevirisi sahte arkadaşlar ilk attığım fotoğraf sahte)

Ekran görüntüsü 2026-03-16 014615.png

Eki Görüntüle 2677222

Fotoğraftaki gibi hocalarım. 100bin kişinin şifreleri falan çalınmış deniyor. Doğru mu sizce?

@Mrmorgan hocam cozdum ben bu sitede log Pass ile almis verileri diger turlu zor acik ile bulmus yuksek ihtimal RAT gibi atilmis cihazlar ile bulmuslar.

@Mrmorgan @poyriho hocalarim gec saatte yaziyorum ama olayi cozdum bu sahis RAT gibi yazilim yapiyor oradan sifreyi cukkalıyor SQL ornek ise veri ornegi vecert KVKK'den dolayi gostermiyor log Pass = kullanici adi ve sifre imis sahte bu yani anlamis olduk cok yazdiysam helal edin hakkinizi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı