eGPU nedir?

Oyun Sesi

Femtopat
Katılım
2 Nisan 2021
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle benim bir laptop var. Bu laptop 32 GB RAM'a kadar destekliyormuş.
Benim laptop özellikleri:
  • i3 8145u işlemci.
  • 4 GB RAM + 8 GB gibi sanal RAM varmış.
  • Ekran kartı UHD 620.
  • Depolama ise Toshiba 128 GB NVMe SSD var.
Ben bu laptopta rahat bir şekilde oyun oynamak istiyorum. Bunun için ne gerekli? Bir de ekran kartı değişilir mi? eGPU diye bir şey varmış, nasıl oluyor?
 
Peki benim laptopa ne önerirsiniz? Yani SSD veya RAM anlamında. Oyun için.

SSD performans sağlamaz. Sistemin işlem süresini kısaltır ve konforlu kullanım sağlar.
RAM performans sağlayacaktır. RAM önerisini benden daha bilgili arkadaşlar yaparlar.
Ama bir ekran kartının olmaması ne yaparsan yap sana ekstra bir performans sağlamaz.
 
Bu işi 2014 yılından beri gerek yerli birkaç sayfada gerek yabancı egpu.io gibi sitelerde takip ediyorum 3 defa bu cihazın farklı modellerini farklı konfigürasyonlar ile gtx 970 1060 ve rx 570 ile deneyimleme aylarca kullanma şansım oldu. Açıkça söylemek gerekirse bu işe girmek için deli olmak, deli gibi araştırma yapmak, deneme yanılma usülü günlerce çalışmak gerek. O durumda bile aldığınız performans normal gpuya göre çok daha düşük olabilir ve bunu da maalesef kimse çözemez. Anlıyorum sisteminize can verebilirmiyim acaba diye düşünüyorsunuz ancak bu işe girmenizi önermem en verimli olduğu iddia edilen TB3 e-gpular bile adam akıllı çalışmamakta. Oyununa göre programına göre performans bazen aşırı düşmekte. Öyle bir sistem düşünün ki elektrostatik parazitler bile bazen yarı yarıya fps düşmesine yol açıyor Kesinlikle önermiyorum.
 
eGPU, laptoptaki çeşitli portlara masaüstü ekran kartı takmanı sağlayan sihirli bir yöntem. Sadece Wi-Fi kartının yeri değil, M.2 SSD yuvası, Expresscard, Thunderbolt gibi portlar da kullanılabilir.
 
Masaüstü sistemlerde kullanılan ekran kartını taşınabilir bilgisayarlar da kullanmak için çıkan bir yöntem. Bu işlem için mevcut donanımın uyumu en baş dikkat edilmesi gereken nokta, buna ek olarak bir diğer sıkıntı kağıt üzerinde sıkıntısız gibi görünse de tak çalıştır işe yaramıyor, pratikte pek çok sorun baş gösteriyor taşınabilirlik biraz sıkıntı oluyor bazen sürücüler uyumsuz oluyor kimi zaman çalışmıyor gibi.

Screenshot_20210405-021945~2.png


Yanlış hatırlamıyorsam @atestuna1 buna sahipti.
 
Bu arada olsaydı bile işlemciniz çok çok düşük ve güncel pcie bağlantılarını da desteklemiyor. Modlu bios hazırlandığını bile sanmıyorum. Adam akıllı kullanmak imkansız diyeyim.
 

Geri
Yukarı