E-kitap mı tablet mi?

Kobo Clara HD kullanıyorum. E-kitap fiyatları bence gereksiz uçuk durumda ve eğer genelde PDF okuyacaksan benimki gibi 6 inç ekran pek önermem sürekli büyütmen ekranı ayarlaman vs. gerekiyor ve bazı PDFler nedendir bilinmez hızlı şarj tüketiyor; dergi, comic, manga vs okumayı düşünüyorsan genel olarak çok zor ve mesela kobo clara hdde ekran yatay dönmediği için imkanı yok gibi bir şey bunları okumanın. PDF okuyayım hem de rahat edeyim dediğin zaman minimum bence onyx nova air gibi bir şey alman lazım (6k civarında fiyatları).
 
Dostlar sürekli yabancı kitapları okuyorum ve bunlar için de PDF aracılığıyla çıktı alıp okuyorum ama artık iyice bu da sorun olmaya başladı ve e-kitap aramaya başladım. E-kitaplar çok küçük ve büyük olanları çok pahalı. Tablet alsam PDF'leri ondan okuyabilir miyim? Almayı düşündüğüm tableti bırakayım.


Kararımı verdim ve size de belirteyim sonucu. Tablet almaya karar verdim çünkü PDF'ler minimum 8 inç'te rahat okunuyor ve e-okuyucular renksiz. Renkli ve 8 inç ve/veya üzeri bir e-okuyucu 8000-10000 lira hatta daha fazla. Ayrıca e-kitapların yazılımları da PDF için değil ki olmasa da tablet hala daha avantajlı. Yabancı forumlarda da bu konuda da e-okuyucu alanlar tablet öneriyor çoğunlukla. Tabletle başka işlerinizi de giderebiliyorsunuz. Ben Samsung Tab A7 Lite almaya karar verdim, size de önerim budur.
 
@Silinen üye
E-kitap okuyucu ile manga okumak pek verimli olmuyor.
Depolama sıkıntı oluyor. Manga çizimli olduğu için roman ve öyküler göre boyutu daha büyük oluyor.
Yükleme sorunu oluyor. Bilgisayara bağlayıp program yardımı ile atmak gerekiyor.
Konuşma metinlerini okumak zor oluyor. Çeşitli uygulamalar ile mangayı atmadan önce ayar verip düzeltilebiliyor.
Şarj ömrü ve göz yormama hariç avantajı yok bence.
Bu dediklerim Kindle deneyimlerim için geçerli.
 

Geri
Yukarı