E- kitap zararlı mı?

269179

Hectopat
Arkadaşlar, artık biliyorsunuz ki günümüzde kitap fiyatları gerekeninden çok fazla. Normal bir kitap yerine PDF Drive(illegal olup olmadığını bilmiyorum) gibi sitelerden istediğimiz kitapları PDF şeklinde indirebiliyoruz. Göz için zararlı olup olmadığını bilmiyorum. Zararlı ise göz dinlendirici gözlükler ile zararsız hale gelebilir mi?

Arkadaşlar, artık biliyorsunuz ki günümüzde kitap fiyatları gerekeninden çok fazla. Normal bir kitap yerine PDF Drive(illegal olup olmadığını bilmiyorum) gibi sitelerden istediğimiz kitapları PDF şeklinde indirebiliyoruz. Göz için zararlı olup olmadığını bilmiyorum. Zararlı ise göz dinlendirici gözlükler ile zararsız hale gelebilir mi?
Telefon üzerinden okuma yaparken parlaklığı makul seviyede tutarsanız bence bir sorun olmayacaktır.
Karanlık bir odada telefona bakarak okumanın ise zarar vereceğini düşünmekteyim çünkü her yer karanlıkken gözünüz sadece bir ışık kümesine odaklanacağından dolayı bunun size zararı olacaktır. Böyle 5 dakika durunca gözlerimin ağrısından biliyorum.

Tabii ki zararlı, lakin ona bakılırsa kitap okumakta göze az da olsa zarar veriyor. Tabii insan normal kitap almayı çok ister, onun havası ve kitap kokusu da müthiş bir şey zaten fakat dediğiniz gibi günümüzde kitap fiyatları çok arttı. Bence çok istediğiniz lakin pahalı olan çoğu kitabı PDF olarak okuyun, lakin ara sıra mola verin yani gözünüzü dinlendirin.

Ekranı sarı filtre ile kullanırsanız zararı en aza indirgersiniz.Samsung telefonumda göz rahatlığı kalkanı adi ile dahili olarak var mesela.Telefonunuzda yoksa indiriniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı