E-posta üzerinden hesaplarım çalındı

pasha09

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin
Nvidia RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 192-Bit
32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
1TB SAMSUNG PM9B1 M.2 SSD PCIe 4.0 x4
Merhaba dostlar, bugün Instagram hesabıma girdiğimde hikayeme Bitcoin'le alakalı bir fotoğraf yüklendiğini gördüm. Sonrasında güvenliğe girdiğimde Hollanda'dan bir cihazla adam hesaba girmiş. Kaldırdım şifre değiştirdim vesaire, sonrasında bilgisayar başına oturduğumda posta kutumu açtım ve adamın Riot ve EA hesabımı çaldığını da gördüm. EA'yi Google hesabımı bağlayarak kurtardım ve Riot hesabı içinse mail attım. Başıma gelmeyen bir şey değil o yüzden pek korkmadım ama aklıma bir şey takıldı, bu adam nasıl olurda benim e postamdan hesaplarımı çalabiliyor? Malwarebytes ile tarattığımdada temiz çıkmıştı. Google hesabımdada güvenliğe baktığımda gene bir şey çıkmadı. Epic Games falan da duruyor. Steamede bir tane kurtarma bileti atmış ama alamamış zeki arkadaş. Uzun lafın kısası dostlar bu adam nasıl benim e postama girip hesaplarımı çalabiliyor? İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar, bugün Instagram hesabıma girdiğimde hikayeme Bitcoin'le alakalı bir fotoğraf yüklendiğini gördüm. Sonrasında güvenliğe girdiğimde Hollanda'dan bir cihazla adam hesaba girmiş. Kaldırdım şifre değiştirdim vesaire, sonrasında bilgisayar başına oturduğumda posta kutumu açtım ve adamın Riot ve EA hesabımı çaldığını da gördüm. EA'yi Google hesabımı bağlayarak kurtardım ve Riot hesabı içinse mail attım. Başıma gelmeyen bir şey değil o yüzden pek korkmadım ama aklıma bir şey takıldı, bu adam nasıl olurda benim e postamdan hesaplarımı çalabiliyor? Malwarebytes ile tarattığımdada temiz çıkmıştı. Google hesabımdada güvenliğe baktığımda gene bir şey çıkmadı. Epic Games falan da duruyor. Steamede bir tane kurtarma bileti atmış ama alamamış zeki arkadaş. Uzun lafın kısası dostlar bu adam nasıl benim e postama girip hesaplarımı çalabiliyor? İyi sosyaller.
Bilgisayarına eriştiyse klavyenle yazdığın her şeye erişebilir. Oradan bir şekilde mailinin bilgilerini elde edip mailinin bağlı olduğu ne varsa erişebiliyor. Benim de başıma geldi. Bu durumda ivedilikle yapman gereken şeyler; bilgisayarının internet bağlantısını kesmek, temiz kurulum yapmak, alışveriş sitelerinde varsa kayıtlı kartlarını silmek, kullandığın tüm eposta servislerinin şifrelerini değiştirmek, kullandığın banka hesaplarını kontrol etmek varsa anormal bir hareket bankayı bilgilendirmek ve şifrelerini değiştirmek.

Trojan yemişsiniz %95, Kaspersky ve Malwarebytes indirip tam tarama gerçekleştirin güvenli modda.

Bilgisayarına eriştiyse klavyenle yazdığın her şeye erişebilir. Oradan bir şekilde mailinin bilgilerini elde edip mailinin bağlı olduğu ne varsa erişebiliyor. Benim de başıma geldi. Bu durumda ivedilikle yapman gereken şeyler; bilgisayarının internet bağlantısını kesmek, temiz kurulum yapmak, alışveriş sitelerinde varsa kayıtlı kartlarını silmek, kullandığın tüm e-posta servislerinin şifrelerini değiştirmek, kullandığın banka hesaplarını kontrol etmek varsa anormal bir hareket bankayı bilgilendirmek ve şifrelerini değiştirmek.

Virüsün keylogger, RAT olduğu belli değil.

Virüsün keylogger, RAT olduğu belli değil.
Trojan olduğu belli mi? Genelde keylogger olur. Söylediklerimi yapması yararına, riske atmaya değer mi?

Trojan olduğu belli mi? Genelde keylogger olur. Söylediklerimi yapması yararına, riske atmaya değer mi?

Keylogger neredeyse hiç atılmaz, trojan daha etkili bir virüs. Adama temiz kurulum önermişsiniz format son çare olmalı.

Güvenli modda Kaspersky ve Malwarebytes ile tam tarama gerçekleştirdikten sonra tüm hesaplarınızın şifrelerini değiştirip 2 adımlı doğrulama ekleyin. Çalınan hesapları destek kısmından geri almaya çalışın.

Keylogger neredeyse hiç atılmaz, trojan daha etkili bir virüs. Adama temiz kurulum önermişsiniz format son çare olmalı.
Bilgisayarıma keylogger atan elemanı bulup onunla konuştum bile ben. O yaşadığım olaydan sonra bunu bir kez daha yaşamıştım. Bilmiyorum siz kaç kez yaşadınız ama bilgisayarınıza sızan kişinin nereye kadar eriştiğini bilmediğiniz zaman yapabildiğiniz her şeyi yapmanız kanaatindeyim. Bugün Ruhi Çenet gibi bir yazılımcının bile ardarda 3 kez hesabı çalındı. Mesele sızıntının boyutunu bilememekte. Antivirüs programlarına ne kadar güvenebilirsiniz?

Bilgisayarıma keylogger atan elemanı bulup onunla konuştum bile ben. O yaşadığım olaydan sonra bunu bir kez daha yaşamıştım. Bilmiyorum siz kaç kez yaşadınız ama bilgisayarınıza sızan kişinin nereye kadar eriştiğini bilmediğiniz zaman yapabildiğiniz her şeyi yapmanız kanaatindeyim. Bugün ruhi çenet gibi bir yazılımcının bile art arda 3 kez hesabı çalındı. Mesele sızıntının boyutunu bilememekte. Antivirüs programlarına ne kadar güvenebilirsiniz?

Siz format atabilirsiniz, başkalarına önermeyin ilk olarak formatı. Uyduruk bir keylogger yemisşinizdir antivirüsünüz olsaydı zaten algılardı.

Dostlar kusura bakmayın anca gördüm vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Yazdığım gibi antivirüs programı ile tarattım ama bir şey çıkmadı.

Korsan bir şeyler indiriyor musun?

FL Studio indirmiştim ama tarattığımda bir şey çıkmamıştı acaba ondan mı oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı