E-Ticaret sitelerinde satılan keylerde yasal sorumluluk kime ait?

Bam Bam Rubble

Picopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
129
Merhaba, sanırım öncelikle şunu anlamakta fayda var: e-ticaret sitelerinde satılan Windows 10, Office gibi ürünlere ait keyler yasal mıdır, değil midir? Yasalsa konuya ilişkin Microsoft'un resmi açıklamasını içeren bir link gönderir misiniz? Değilse, yasal sorumluluk kime ait oluyor? Satıcıya mı yoksa alan kişiye mi? Ben bunun açıklamasını yapabilirim faturalarım sistemden çıkacaktır, satın alma işlemleri de ortaya çıkacaktır. Sonuçta satan kişiler açıklama kısmına "orijinal Windows 10" diye bir açıklama giriyor. Bunu korsan diye satmıyorlar ki... Peki ama mevzuat ne diyor? Konu hakkında bilgisi olanlar açıklarsa sevinirim.
Teşekkürler.
 
Onlar Microsoft'la toplu Key anlaşması yapıyorlar öyle satıyorlar bazıları Retail bazıları MAK bazıları OEM oluyor senin alacağın OEM ya da Retail olması lazım.
 
Onlar Microsoft'la toplu Key anlaşması yapıyorlar öyle satıyorlar bazıları Retail bazıları MAK bazıları OEM oluyor senin alacağın OEM ya da Retail olması lazım.
Soruma tam olarak yanıt alamadım. Bu anlaşma nasıl bir anlaşma, sözleşmeleri nerede? Satış yapmaları serbest mi? Sorumluluk kimde? Yasal değil diyenler var: Ucuza Satılan Windows 10 Lisansları Yasal Değil!
Microsoft Windows 10 Home'u 1.299,00 ₺ satarken bu insanlar nasıl oluyor da 20-50 liraya satıyor?
 
Ucuza satılan keyler hakkında Uzak Doğudaki fabrikalardan sızdırıldığı ya da korsanlar tarafından kopyalandığı şeklinde bilgiler var. Bu keylere toplu şekilde erişen satıcılar oldukça uygun fiyata satabiliyor. Sen faturalı şekilde aldığın zaman seni yasal olarak ilgilendiren bir durum yok satıcı yasa dışı iş yapıyor. Aldığın keylerin patlama ihtimali var en fazla aldığın keyler patlar.

Bende alıp kullanmıştım ancak driver güncelleme noktasında sıkıntı yarattığı için kullanmaktan vazgeçtim.
 

Geri
Yukarı