İnceleme E-yooso Z686 inceleme ve modlama

• Konuyu başlatan Gerek
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4.309
Klavyeyi AliExpress üzerinden aldım, ucuz ve hotswappable olması klavyenin artı yönleri. Ayrıca kırmızı, dustproof (kutulu olanlardan) Huano Switch'ler ile geliyor; Switch'leri değiştirmeyecekseniz bile kötü değil diyebilirim. Fabrika çıkışı olduğundan ötürü sanırsam Switch'leri ilk kez çıkarmak epey zordu, birçok Switch'in üst kısmı yamuldu veya klipsleri kırıldı, çıkarırken daha dikkatli olmakta fayda var. Klavye RGB aydınlatmaya sahip, PBT (standart sert plastik) çift kat tuşları da ışığın geçmesine olanak sağlıyor. %65 bir klavye, çalışma alanınız darsa işinize yarayabilir, kablosu da çıkarılabiliyor.
Genel anlamda fiyat performans bir klavye ancak swithclerin yay sesi ve sürtünme sesi gibi sorunları var.
Kutu içerisinde kablo, Switch ve tuş sökme aparatları, 5 tane yedek Switch ve kullanma kılavuzu bulunuyor, %65 bir klavye olduğu için bazı tuşları FN ile kombine ederek kullanmanız gerek.
Modlama kısmına gelirsek, ses yalıtımı için klavyeyle gelen polietilen köpüğü kullandım (bundan daha iyi alternatifler de var):

IMG20231031201535.jpg

PCB'nin altına da 3 kat maskeleme bandı çektim.

IMG20231031205235.jpg

Ve sonuca şaşırdım gerçekten, sesin bu kadar değişeceğini düşünmüyordum.
Kullandığım Switch'ler ise ktt kang white V3 modeli, klavye Outemu soketlere sahip olduğundan ötürü Switch konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip olmuyorsunuz yine de birçok güzel Switch de var burada kullandığım gibi. Klavyenin son hali tok bir sese sahip, ne yazık ki sesi kaydedemiyorum ancak klavyenin içi dolduğundan ötürü yankı gibi bir problem yok diyebilirim.

IMG20231031210951.jpg

IMG20231031212053.jpg

IMG20231031232009.jpg

Son düzenleme:
Klavyenin blue switch versiyonunun linkini bulamadım, yanlış hatırlıyor olabilirim. Ancak switchleri (dustproof blue) Aliexpress üzerinden alırsanız yeni üye indirimiyle 70 tanesi vergi dahil 270 TL oluyor.
Outemu genel olarak çok önerilmiyor ancak sizin bileceğiniz bir durum.
Hocam çok acil cevaplar mısınız 120 TL ye 12 adet OUTEMU blue switch mi yoksa 210 TL ye 10 adet CHERRY MX blue switch mi?

Hocam çok acil cevaplar mısınız 120 TL ye 12 adet OUTEMU blue switch mi yoksa 210 TL ye 10 adet CHERRY MX blue switch mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanırım Outemu biraz daha sesli genel olarak ama aralarında ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum. Tamamen tercihine bağlı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sanırım Outemu biraz daha sesli genel olarak ama aralarında ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum. Tamamen tercihine bağlı.

100 TL fark ve 2 eksik switch e değer mi sence?

Klavyenin blue switch versiyonunun linkini bulamadım, yanlış hatırlıyor olabilirim. Ancak switchleri (dustproof blue) Aliexpress üzerinden alırsanız yeni üye indirimiyle 70 tanesi vergi dahil 270 TL oluyor.
Outemu genel olarak çok önerilmiyor ancak sizin bileceğiniz bir durum.
Hocam bende aynı klavyeyi almayı düşünüyorumda modlama düşünmüyorum fakat bende mavi switch almayı planlıyorum en iyisi hangi tür ne marka switch olur mümkünse önereceğiniz switchin linkini atar mısınız?

Hocam bende aynı klavyeyi almayı düşünüyorumda modlama düşünmüyorum fakat bende mavi Switch almayı planlıyorum en iyisi hangi tür ne marka Switch olur mümkünse önereceğiniz Switch'in linkini atar mısınız?

Pardon hocam ben yazarken siz zaten cevaplamışsınız.

Hocam bende aynı klavyeyi almayı düşünüyorumda modlama düşünmüyorum fakat bende mavi switch almayı planlıyorum en iyisi hangi tür ne marka switch olur mümkünse önereceğiniz switchin linkini atar mısınız?

Pardon hocam ben yazarken siz zaten cevaplamışsınız.
Yalnız dediğim gibi tüm switchler bu klavyeye uygun "olmayabilir". Ve her türlü alacağınız switch 3 pinli olmalı.

Klavye güzel ancak ben Türkçe klavyeye alıştığım için redrogan K617 Fizz beyaz-gri renkte olanını satın aldım. Üstelik üstünede AliExpress'ten Gateron G PRO red Switch 3.0 70 adet Switch sipariş verdim. Klavye ve Switch gelince uzun ve güzel bir makale açacağım.

İyi de 5 pinli olsa bile 2 tane plastik PIN'i kırıp takabiliyorsunuz zaten. Uyumdan kastınız 5 ve 3 pin farkı ise sıkıntı olmaz.

Benim söylediğim farklı bir durum, soket farkı yüzünden tüm Switch'ler uyumlu değil diye biliyorum bu tarz klavyelere ama 3 pin 5 pin olayı baştan saçma, 5 pin Switch'ler daha stabil. 5 pin Switch alan 3 pin klavye almasın zaten, kesip biçmeye gerek yok.

Klavye güzel ancak ben Türkçe klavyeye alıştığım için redrogan K617 Fizz beyaz-gri renkte olanını satın aldım. Üstelik üstünede AliExpress'ten Gateron G PRO red Switch 3.0 70 adet Switch sipariş verdim. Klavye ve Switch gelince uzun ve güzel bir makale açacağım.

Konuda bahsettiğim sorun ile ilgili bir çok yazı var Reddit'te ben bu tarz yorumlara dayanarak Gateron vs. almamıştım siz de bir gözden geçirin derim aldıysanız bile sonrasında ne yapmanız gerektiğini anlarsınız.

Son düzenleme:
Klavyeyi AliExpress üzerinden aldım, ucuz ve hotswappable olması klavyenin artı yönleri. Ayrıca kırmızı, dustproof (kutulu olanlardan) Huano Switch'ler ile geliyor; Switch'leri değiştirmeyecekseniz bile kötü değil diyebilirim. Fabrika çıkışı olduğundan ötürü sanırsam Switch'leri ilk kez çıkarmak epey zordu, birçok Switch'in üst kısmı yamuldu veya klipsleri kırıldı, çıkarırken daha dikkatli olmakta fayda var. Klavye RGB aydınlatmaya sahip, PBT (standart sert plastik) çift kat tuşları da ışığın geçmesine olanak sağlıyor. %65 bir klavye, çalışma alanınız darsa işinize yarayabilir, kablosu da çıkarılabiliyor.
Genel anlamda fiyat performans bir klavye ancak swithclerin yay sesi ve sürtünme sesi gibi sorunları var.
Kutu içerisinde kablo, switch ve tuş sökme aparatları, 5 tane yedek switch ve kullanma kılavuzu bulunuyor, %65 bir klavye olduğu için bazı tuşları FN ile kombine ederek kullanmanız gerek.
Modlama kısmına gelirsek, ses yalıtımı için klavyeyle gelen polietilen köpüğü kullandım (bundan daha iyi alternatifler de var):

Eki Görüntüle 1998462

PCB'nin altına da 3 kat maskeleme bandı çektim.

Eki Görüntüle 1998461

Ve sonuca şaşırdım gerçekten, sesin bu kadar değişeceğini düşünmüyordum.
Kullandığım Switch'ler ise ktt kang white V3 modeli, klavye Outemu soketlere sahip olduğundan ötürü switch konusunda çok geniş bir yelpazeye sahip olmuyorsunuz yine de birçok güzel switch de var burada kullandığım gibi. Klavyenin son hali tok bir sese sahip, ne yazık ki sesi kaydedemiyorum ancak klavyenin içi dolduğundan ötürü yankı gibi bir problem yok diyebilirim.

Eki Görüntüle 1998448

Eki Görüntüle 1998447

Eki Görüntüle 1998464

Hocam hala kullaniyor musunuz gecikme var mi bastiginiz tus aninda gidiyor mu veya herhangi baska bir sorun oldu mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı