E5200 ve NVIDIA 9500 GT sisteme Windows 10 kurulur mu?

Merhabalar, yıllardır bilgisayarımın sistem özelliklerinin mazide kalması yüzünden Windows 7 kullanıyorum.
Fakat, Windows 8.1VE Windows 10 kurup kullanmıştım.
İkisinde de LOL gibi oyunlarda Windows 7 de aldığım FPS değerlerinin neredeyse yakınına bile yaklaşamıyordum. Hatta Google bile düzgün kullanamıyordum.
İnternette bulunan düşük sistemler için Windows 10 gibi verip açıklamaya;
Gereksiz servisler kaldırıldı, oyun için gerekli FPS Boost programları yüklendi vs. lafları doğru mudur?
Böyle şeyler gerçekten mümkün müdür?
Peki bilgisayarım Windows 10 da sadece video izlemek, ve akıcı olarak internette dolaşmak için yeterli midir?

Sistemim:
NVIDIA 9500 GT.
3 GB RAM.
E5200 2.50 GHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternette bulunan düşük sistemler için Windows 10 gibi verip açıklamaya;
Gereksiz servisler kaldırıldı, oyun için gerekli FPS Boost programları yüklendi vs. lafları doğru mudur?
Böyle şeyler gerçekten mümkün müdür?
Evet mümkün. Bu sistem ve HDD ile en iyi Lite sistemler çalışır. Ancak bilinmedik sitelerden indirmeyin.

Win 8.1 öneririm, Windows 10 gereksiz uygulamaların olduğu berbat işletim sistemi. Arkada ne alakaysa Skype açık, saçmalık.
Harbiden ya. Bir anda geldi bana Skype. En son 4 yıl önce kullanıyordum ve sal artık beni diyerek kaldırmıştım. Yine kurmuş kendisi. Bir de harddiskte gereksiz bir şekilde yavaş ve işlemci kullanımı %100 civarı. Ama şimdi Hackintosh'tayım ve çok çok daha hızlı. İkisi de HDD'de.

Sistemim:
i5 7400
GTX1060 6GB
8 GB 2133 MHz RAM
500 GB (Win10) HDD + 250 GB SSD + 320 GB (macOS) HDD

Harbiden ya. Bir anda geldi bana Skype. En son 4 yıl önce kullanıyordum ve sal artık beni diyerek kaldırmıştım. Yine kurmuş kendisi. Bir de harddiskte gereksiz bir şekilde yavaş ve işlemci kullanımı %100 civarı. Ama şimdi Hackintosh'tayım ve çok çok daha hızlı. İkisi de HDD'de.

Sistemim:
i5 7400
GTX1060 6GB
8 GB 2133 MHz RAM
500 GB (Win10) HDD + 250 GB SSD + 320 GB (macOS) HDD
HDD sağlık kontrolü yapabilirsin. 320 GB, eminim ki uzun süredir kullanılıyor, 320 GB artık kalmadı, anca eski OEM'lerde.

HDD sağlık kontrolü yapabilirsin. 320 GB, eminim ki uzun süredir kullanılıyor, 320 GB artık kalmadı, anca eski OEM'lerde.
Merak etme yaptım. Ayrıca 320lik 10 yıllık falan ve sapasağlam duruyor. Anlayamadığım şu: Windows 10 nasıl bu kadar kasabiliyor? Windows güya stabil, ben ise stabil olmayan başka bir sistem kuruyorum ve bu sistem Windows 10'dan daha hızlı. Harddiskte de Windows 8.1 kullanmıştım. Daha hızlı inanın. Bugünden sonra Windows 10'u kolayca önermem.

İşlemci Intel® HD 2500 görüntü birimini kullanan, 4 senedir içi dahi temizlenmemiş, minik bir kasa içerisindeki PC'de (aşağıda yüzeysel olarak paylaşılmıştır.) Win10 kullanmaya başladık.
Kullanım olarak daha önceki Win7'den daha rahat çalıştığı aşikar ve yağ gibi işliyor. Yalnız sizin işlemciniz 2008 yılı imalatlı ve RAM'ler buna keza eski. Pek tavsiye etmiyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    12,8 KB · Görüntüleme: 49
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı