E5300 overclock nasıl yapılır?

blacktiger5

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektronik-Bilgisayar-Tamir
Sorunum söyle internette overclock yapanlar var, denedim PC restart oluyor sonra BIOS ayarları sıfırlanıyor. Nasıl overclock yapacağım? Çözenler var ama konular eski yardımcı olan var mı?

Anakart= Gigabyte P35 S3G.
İşlemci=E5300 şu an 2.70GHz internette 4.10 ve 3 GHz yapanlar var, denedim restart atıyor sıfırlanıyor.
RAM=4 GB.
Ekran kartı=GT 9400 1 GB.

Nasıl overclock yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Onların anakartı o soketin en iyilerinden + sağlam bir CPU soğutucuları vardır + öyle ahım şahım performans için değil de test için yapmışladır o O.C'u. Pek bir işe yaramıyor o işlemciye yapılan O.C

Şu videodaki gibi sadece Frekans kısmını değil diğer kısımlara da el atın PCI'ya falan. Bu işlemcileri 600MHz den yukarı voltajlayıp O.C'larsanız ya sistemi yakarsınız ya da PC reset atar en iyi ihtimalle.

Siz 3.1'e getirin kafi o GPU yu besleyebilir. Fazlası gereksiz ve zararlı.

Onların anakartı o soketin en iyilerinden + sağlam bir CPU soğutucuları vardır + öyle ahım şahım performans için değil de test için yapmışladır o O.C'u. Pek bir işe yaramıyor o işlemciye yapılan O.C

Şu videodaki gibi sadece Frekans kısmını değil diğer kısımlara da el atın PCI'ya falan. Bu işlemcileri 600MHz den yukarı voltajlayıp O.C'larsanız ya sistemi yakarsınız ya da PC reset atar en iyi ihtimalle.

3 ghz getirdim yine restart 220 de 225 yaptım restart atıyor

cpu frekansı 220 den 225 çektim
pcı express frekansı auto dan 100 çektim yine restart attı
Siz kaç GHZ'a overclocklamaya çalıştınız ve sistem kapandı?.
ratio 13 çektim 2.70 en sona dayandı cpu frekansı 220 den 225 altında pcı express frekansı auto dan 100 çektim yine restart attı
Siz kaç GHZ'a overclocklamaya çalıştınız ve sistem kapandı?.
3 ghz çekip yükseliyor ama kaydetmiyor kaptıp açılıyor sıfırlanmış hale dönüyor kısaca

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı