E5300 Sisteme Ekran Kartı Upgrade

Kardeşim FPS'yi 30'dan yukarı çekerseniz o işlemci haliyle dayanamaz. Çözünürlüğü mümkün olan en üst seviyede tutman gerekir.
İşlemciye gelince bakmak lazım. Güç kaynağı da yetmeyebilir bu sefer. Olabildiğince böyle kullan derim. Sonra yaa keşke harcamasaydım deme.

CSGO da MSI Afterburner ile test ettim. Ekran kartı %50 kullanimi civarlarından yukarı çıkmıyordu. CPU kullanımı ise %100. Farklı ayarlarda denedim CPU kullanımını %80-90 arasına düşürebildim. Ama GPU kullanımının %60 ı geçtiğini görmedim. (Ağır smoke+insan sahnesi hariç). En azından GPU dan düzgün faydalanmak istiyorum.

Bazı ayarlar sadece GPU'yu etkiler. Bazıları da işlemciyi. O yüzden kısacağın ayarları kendin bulman lazım. O işlemciyle 30 FPS civarı oyun oynanır. Oyununa göre değişir tabii. Yani Darboğaz herhalukarda olacak. Sen oynanabirliğe bakacaksın. Olabildiğince grafik ayarlarını arttır oyununa göre FPS'yi 30'a, basit oyunlarda 60'a kilitle. Kartı bu şekilde kullanabilirsin. Kurcala bakalım. Bundan sonrasını senden iyi kimse bilemez.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı