E5450 OC hakkında sorular

Xeon E5450 3.00 GHz İşlemci
Asus P5K SE P35 DDR2 Anakart
4x2 GB (toplamda 8GB) Kingston DDR2 800Mhz RAM
Foxconn CPU soğutucu ---> Link
450W ( 12V 22A ) PSU
MSI RX 1550 Ekran kartı
250 GB Sata HDD

Merhabalar OC sonucu işlemciyi 3.87 GHz hıza çıkarttım. PC' ye envai çeşit test yaptım ve 4 saatlik Prime95 testinden sonra hala herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Daha önce 4.0 GHz çıkartma girişimim RAM frekansının çok yükselmesi sonucu test işlemleri sırasında mavi ekran problemi yaşattı bana. RAM'lerin 2GB DDR2 800 Mhz olması işlemciye yapacağım OC'um bir nebze sekteye uğramasına sebep oldu. İşlemcinin orijinal hızı 3.00 GHz zaten bilen biliyor. Eski PC'm den çıkarttığım fan var ama tower fan değil. Yani stok soğutucu ile tower fan arası bir CPU soğutucuya sahibim. Gerçekten iyi soğuttuğunu düşünüyorum. Gelgelelim sıcaklık değerlerim beklediğimin çok ama çok üzerinde karşıma çıktı. Sistem boştayken 55 derece sıcaklık değeri var stabil olarak 55 derecede çalışıyor. 4 saatlik Prime 95 testinde %100 yük altında maksimum 84 dereceye kadar çıktı. Bu sıcaklık maalesef biraz düşündürücü ama daha kaliteli bir fan ile bunun üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum. OC ile beraber 3.87 GHz Olan işlemci her türlü teste kafa tuttu ve hiçbir mavi ekran veya başka bir problem göstermedi. 337 Cinebench R15 skoru çıkarttı bu da stok değerdeki i3-4150 ile aynı skor anlamına geliyor.

378797

Listedeki tüm ekran kartlarını ve eşdeğer ekran kartlarını %100 olarak besleyebilmektedir. OC olmadan bu ekran kartlarını çalıştırması oldukça zor olacaktı. Bu arada listeye eklenmemiş ama kendim de denedim arkadaşımdan aldığım MSI GTX 1050 Ti ekran kartını da hiçbir darboğaz olmadan çalıştırabildim.

1. Sıcaklık değerleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
2. Sıcaklık değerlerini nasıl düşürebilirim?
3. Voltaj olarak CPU'ya 1.4 V, RAM'lere 2.0 V veriyorum. İşlemci yük altında 1.34 V istiyor daha fazla düşürmek kapanmaya sebebiyet verebilir. RAM'ler orjinal frekansında çalışıyor voltaj vermeli miyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki kişi işlemciyi 4.16 gibi bir değere çıkartıyor birebir aynı parçaları kullanıyorum anakarttan işlemciye kadar ama herhangi bir stress testi uygulamıyor. Uygulamış olsaydı keşke. Bu işlemci voltaj değerini 1.3875 yapmayı deneyeceğim ve sonucu yazacağım. En azından 1.4 yapmaktan iyidir. Gereksiz ısınmanın önüne geçmiş olurum. RAM'leri 800 MHz den yukarı çekmenin bir yolu var mı? Böylece 4.00 GHz barajını aşabilir miyim?
Sorularıma cevap verebilecek kimse yok mu?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı