R5 3500X OC hakkında sorular

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.
Açıkçası yazılımsal taraf hakkında pek bilgim yok CPB açık mı değil mi onu bile bilmiyorum il dışındayım şu an sistemin yanına ulaştığım zaman bakacağım.
Bu arada 500TL bu sistem için yüksek bir mebla gibi geldi hocam zaten sistemim çok üst düzey değil ilk başta +8RAM eklemeyi düşünüyordum. Peki ya Bu Snowman M200 veya X6 işimi görmez mi?

Termal macun olarak sistem toplanır iken Arctic MX-4 kullanıldı.

Bu soğutucu nasıldır üstat.
X6 için soğutma konusunda iyi olduğu söyleniyor forumda da önerenler var, fakat uzun kullanımda fanların kalitesi nedir vs. onun hakkında bir şey söyleyemem.

Bu arada 4.1ghz overclock yapıp undervolt çekerek daha da ısıyı düşürebilirsiniz. Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Çoğu oyunda daha 62-63 derece üstünü işlemcide görmedim en deli ayarlarda.Boşta 36-40 derece arası dolaşıyor.
X6 için soğutma konusunda iyi olduğu söyleniyor forumda da önerenler var, fakat uzun kullanımda fanların kalitesi nedir vs. onun hakkında bir şey söyleyemem.
Fanlar da ucuz yani bozulursa al tak yenisini. Kenarlardaki metal çıtalar tutuyor zaten sökmesi kolay bilirsen :D

Bu arada 4.1GHz overclock yapıp undervolt çekerek daha da ısıyı düşürebilirsiniz. Ben de aynı işlemciyi kullanıyorum. Çoğu oyunda daha 62-63 derece üstünü işlemcide görmedim en deli ayarlarda. Boşta 36-40 derece arası dolaşıyor.

Teşekkürler hocam.
Bu işlemin ne gibi +ları vardır belirtir misin?

@RupiMan47 sendeki silikonla arkadaştaki aynı mı? Belki onda çalışmayacak bu ayarlarla. Ayar önermeyin OC konularında.

Soğutucu alacaksan ve Snowman düşünüyorsan kesinlikle harici ve daha iyi bir macun kullanmalısın. X6 biraz abartı gibi fiyatına kıyasla. Ben de Snowman aldım ama epey ayar çekmek gerek. Fanları zaten sesli. Bütçen varsa daha iyi ürünlere yönelmelisin.

@RupiMan47 sendeki silikonla arkadaştaki aynı mı? Belki onda çalışmayacak bu ayarlarla. Ayar önermeyin OC konularında.

Soğutucu alacaksan ve Snowman düşünüyorsan kesinlikle harici ve daha iyi bir macun kullanmalısın. X6 biraz abartı gibi fiyatına kıyasla. Ben de Snowman aldım ama epey ayar çekmek gerek. Fanları zaten sesli. Bütçen varsa daha iyi ürünlere yönelmelisin.
Ayar önermedim. Kendi deneye deneye bulacak kendi ideal sistem OC ayarını ve evet termal macunu hiç fena değil arkadaşın iş görür önceki mesajlarda paylaştı arkadaş eğer bakarsan :)

Teşekkür ederim hocam.
Macun olarak Arctic MX-4 kullandım.
Doğru ayarla az ısınma sağlar ve performans kayıplarını azaltırsın.Kasanın içi de fırına dönmez.
Teşekkürler.

4.1 GHz yap demişsin adama direkt. Macun konusunda baştan uyarımı yaptım sadece.
4.1 GHZ dedim çünkü 3.6'da aldığım undervolt öncesi ve sonrası değerler 4.1 ile neredeyse aynı idi. Asıl püf nokta undervolt kaçta yaptın ve ben bu konuda yorum yapmadım farkettiysen.Doğru macun ve fan ile çözüme ulaşacağını düşünüyorum arkadaşın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı