E6300 aşırı ısınma sorunu

sonicnix

Centipat
Merhabalar ben bundan yaklaşık 2 hafta önce arkadaşlarımla Minecraft oynarken drop yemeye başladım biraz araştırma sonucu işlemcimin ısındığının farkına vardım. AIDA64 ve speedfan üzerinden bakarken her şey kapalı bir tek Minecraft açık işlemcim 115 derece olmuştu. Sonrasında 25 TL'ye Hepsiburada'dan Rampage TM-130 model termal macun sipariş vermiştim macunu aldım ince bir şekilde sürdüm her şeyini geri taktım ondan sonrasında bilgisayarım en düşük 45 derece Max. 100 derece gördü (Max 100 dereceyi Minecraft'ta) üstüne biraz daha binmek istedim 100 derece oyunlarda fazlaymış ben 3 GB RAM Intel E6300 2.8 GHz işlemci 2 GB AMD ATI Radeon HD 7350 ekran kartımla Windows 10 kullanıyordum ve yaklaşık 100 GB'lik dosya oyun vb. şeyler vardı bunların yük yaptığını düşünerek format ile Windows 7 Ultimate'ye bu sabah geçtim tüm Driver'lerimi Driver Booster 7.5 Pro ile kontrol ettim lakin şu anda sadece Google ve coretemp açık olmasına rağmen sıcaklık değerleri aşağıda ben Discord ve Google açıyorum üstüne bir de video açıyorum işlemcim direkt 80 derece oluyor daha yeni formatlı her şeyi tam neden böyle oluyor anlayamadım :( yardım edebilecek varsa şimdiden teşekkürler :=)
Çok özür dilerim sıcaklık değerlerini paylaşmamışım hemen buraya atayım sıkıntı olmaz umarım. (Şu an sadece Google açık.)

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    6 KB · Görüntüleme: 51
Windows 7 kurmanız hata olmuş. İşletim sisteminin işlemci sıcaklığı ile pek alakası yoktur.
Sıcaklık olarak ise soğutucunuz yetersiz geliyor olabilir. Çift çekirdekli bir işlemci günümüzde fazlasıyla yetersiz kaldığından sürekli %100 de çalışmak zorunda kalıyor ve bu sebepten ısınıyor.

Birincisi o termal macun beş para etmez. İkincisi işlemci soğutucun güçsüzse yetersiz gelir. Üçüncü olarak sistemin Windows 10 ya da Windows 7 olması pek bir şey değiştirmez. Hele ki sistemde çok fazla dosya olması sıcaklığı etkilemez. Sorunu çözene kadar sistemi açma.

Driver Booster kullanmasanız belki de böyle bir şey olmazdı bu Pentium işlemciler serin çalışmasıyla bilinir ayrıca o işlemci kendini 72 derecede kapatıyor. Driver Booster sağ olsun değerleriniz yanlış ölçülüyor olabilir, BIOS sürümünüz güncel mi? Driver Booster tarzı uygulamalar tavsiye etmiyorum hem virüs sorunu hem de böyle şeyler...

Driver Booster kullanmasanız belki de böyle bir şey olmazdı bu Pentium işlemciler serin çalışmasıyla bilinir ayrıca o işlemci kendini 72 derecede kapatıyor. Driver Booster sağ olsun değerleriniz yanlış ölçülüyor olabilir, BIOS sürümünüz güncel mi? Driver Booster tarzı uygulamalar tavsiye etmiyorum hem virüs sorunu hem de böyle şeyler...
Doğru. O konuya değinmeyi unuttum. Driver booster'ı silin ve kurduğu bütün sürücüleri silip elinizle güncelleyin.

Peki. o zaman 25 TL biraz kazık oldu galiba :D . F/P sistem öneriniz varmıdır dolar kuru biraz daha düşerse babam ikna olup bana yeni bir sistem alabilir diye umuyorum şimdiden teşekkürler :)

BIOS nasıl nerden güncelleniyor hiç bir alakam, bilgim yok delete tuşu ile pc açılırken giriyorum biosa 45 dereceden başlıyor 95 e kadar çıkıyor bios pc healt status bölümünde daha windows bile başlatılmamış 95 94 aralığında seyrediyor ne aşşa nede yukarı çıkıyor :(

Birincisi o termal macun beş para etmez. İkincisi işlemci soğutucun güçsüzse yetersiz gelir. Üçüncü olarak sistemin Windows 10 ya da Windows 7 olması pek bir şey değiştirmez. Hele ki sistemde çok fazla dosya olması sıcaklığı etkilemez. Sorunu çözene kadar sistemi açma.
termal macunu ben kullanıyorum işlemci ve ekran kartı sıcaklığımı 7-10 derece arası düşürdü

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı