E6300 sisteme macOS kurulumu

EsatKa

Hectopat
Makaleler
2
@566156 Hocam merhaba, şu anda sizin bana attığınız linkteki macOS Catalina 10.15.7 sürümünü indiriyorum, bir yandanda balenaEtcher'ı yükledim, ISO kurulumu bitince haber vereceğim. Ayrıca şu videoyu izleyerek yapmayı düşünüyorum ama videodaki BIOS ayarlarının hiçbiri benim BIOS'umda yok sıkıntı olur mu?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Etcher'de indirmiş olduğunuz dosyayı seçiyorsunuz çıkartmanıza gerek yok.

Sağ olun hocam. İndirildiğinde ben size haber veririm.

Hocam, USB2ye yazdırmam bitti, şu anda K: Sürücünü kullanmak için biçimlendirmen gerek diyor ama onu görmezden gelirsem bu bilgisayar kısmında USB'nin içine bakabiliyorum, bu uyarıyı kapatayim mi? Ve de şimdi ne yapmamız lazım? Videoda bir dosyayı diğer bir dosyaya falan atıyordu.

Son düzenleme:
2 Farklı bölüm oluşması lazım. EFI bölümü oluştu mu?

USB'nin boyutu toplamda 475 MB, boş alan ise 315 MB, USB'nin içinde oluşanlar ise şu şekilde: (ayrıca bütün klasörlere vs. baktım ama EFI diye bir klasör veya bir yer yok.)

Dosya Ekleri

• usb 1.PNG
    usb 1.PNG
    2,2 KB · Görüntüleme: 22
  • usb 2.PNG
    usb 2.PNG
    34 KB · Görüntüleme: 32
  • usb 3.PNG
    usb 3.PNG
    35,7 KB · Görüntüleme: 27
Olması gereken de bu hocam. Normal. Attığım USB hazırlama rehberini inceleyin ne yapacağınızı anlattım.

Olması gereken de bu hocam. Normal. Attığım USB hazırlama rehberini inceleyin ne yapacağınızı anlattım.

Tamamdır hocam, bu arada en aşağıdaki, güncellenmiş EFI'yi indirdim, EFI'yi direkt olarak şuraya attım, doğru yere attım değil mi?

Dosya Ekleri

• efi.PNG
    efi.PNG
    36 KB · Görüntüleme: 30
Config dosyasını ellemeyin, ben şimdi Fake ID'yi girip size atacağım Drive üzerinden. O config'i kullanırsınız.

Şimdi düşündüm de, Fake ID'ye gerek yok. Ne Fake ID'miş ya baya Fake ID dedim :D İşlemcinizi farklı bir işlemci gibi gösterir. Ama bazen işe yarıyor cidden.

001-Desktop (Legacy)Yonah_Conroe_Penryn.plist adlı config'in adını "config" olarak değiştirip /EFI/OC/'ye atın. Configler klasöründe olacak. BIOS Ayarlarını yapıp deneyin bakalım. Hata alırsanız görsel paylaşın.

Şimdi düşündüm de, Fake ID'ye gerek yok. Ne Fake ID'miş ya bayağı Fake ID dedim :D İşlemcinizi farklı bir işlemci gibi gösterir. Ama bazen işe yarıyor cidden.

001-Desktop (Legacy)Yonah_Conroe_Penryn.plist adlı Config'in adını "Config" olarak değiştirip /EFI/OC/'ye atın. Config'ler klasöründe olacak. BIOS Ayarlarını yapıp deneyin bakalım. Hata alırsanız görsel paylaşın.

Doğru yere attım değil mi hocam? Diğer klasörden sildim bu arada.

Dosya Ekleri

• efi oc.PNG
    efi oc.PNG
    42,6 KB · Görüntüleme: 25

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı