E6500 sisteme Windows 11 kurulursa sorun yaşanır mı?

The Error

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma Windows 11 kurmak istiyorum ama bir sorun çıkar mı, oyunlarda bir sorun yaşar mıyım acaba?
Sistemim:
  • Intel Pentium E6500 2.94GHz
  • 4 GB RAM.
  • R5 230 ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD varsa sorun yaşamazsınız. HDD ise menüler geç açılır, yavaşlık olur. Ama sabrınız varsa kullanılır.

Pentium E5700.
2 GB RAM DDR2.
Ekran kartı yok.
120GB Hi-Level SSD (Windows SSD'ye kurulu)
500 GB HDD.
Asusp5kpl AM-SE

Bu sisteme Windows 11 kurdum. Google'un açılması 4-5 saniye sürüyor. Bilgisayarın açılması 20 saniye civarı sürüyor. Oyunlarda performans düşüşü fazlasıyla var yarıya düştü neredeyse. Günlük kullanımda aşırı bir donma yok Google'da biraz donma var diğer tarayıcıları denememiştim şimdi Windows 8.1 kullanıyorum daha hızlandı ve FPS daha da yükseldi Windows 8.1 öneririm SSD de olsa HDD de olsa sizin sisteme.

Peki o zaman Windows 10 da kalayım SSD yok zaten.

SSD varsa sorun yaşamazsınız. HDD ise menüler geç açılır, yavaşlık olur. Ama sabrınız varsa kullanılır.

Aslında olabilirde oyunda aşırı FPS düşüşü yaşar mıyım?

Bir de nasıl kurabilirim?

Son düzenleme:
Aslında olabilir de oyunda aşırı FPS düşüşü yaşar mıyım?
Windows 10 ile 11 arasında büyük bir performans farkı yok. Çok büyük bir düşüş yaşayacağınızı sanmıyorum. Hatta aksine artış yaşayanlar da var.
Bir de nasıl kurabilirim?
Sisteminiz Windows 11'i resmi olarak desteklemediği için bypass yöntemi ile kurmanız gerekiyor. ISO dosyasını USB'ye yazarken aşağıdaki rehberdeki şekilde yazdırın.
Ayrıca sisteminiz eski ve UEFI desteklemiyor. Bu yüzden GPT yazan yere basıp MBR seçin.

Windows 10 ile 11 arasında büyük bir performans farkı yok. Çok büyük bir düşüş yaşayacağınızı sanmıyorum. Hatta aksine artış yaşayanlar da var.

Sisteminiz Windows 11'i resmi olarak desteklemediği için bypass yöntemi ile kurmanız gerekiyor. ISO dosyasını USB'ye yazarken aşağıdaki rehberdeki şekilde yazdırın.
Ayrıca sisteminiz eski ve UEFI desteklemiyor. Bu yüzden GPT yazan yere basıp MBR seçin.

ISO dosyasını nasıl indirebilirim?

SSD varsa kurabilirsin, sıkıntı olmaz. Temiz kurulum istersen, Rufus ile sistem gereksinimleri kapatabilirsin ya da temiz kurulum istemezsen, Windows 11 ISO dosyasını indir "sources" klasörü içerisindeki "appraiserres.dll" dosyasını sil ve internet bağlantını keserek Windows 11 kurulumuna başla. Senin sistemine yakın bir sistemim var. 3-4 Windows 11 kuruşum. Dikkat et, birçok hizmeti kapatmaya çalışma yoksa benim gibi tekrar kurmak zorunda kalabilir ya da tilt olup tekrar kurabilirsin. Gerekli bir hizmet var ve onu kapatınca ses menüsü çalışmıyor.

Adsız.png

Windows 11 kurduğun zaman yaşayacağın sorunlar için bunlara bakabilirsin.

Windows 11 için gerekli ayarlar:

ACPI\VEN_ATK&DEV_0110 donanım kimlikli sürücü varsa onu kurmak için:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı