E7500 sisteme yükseltme önerisi

Anakart olarak P4 serisini duymadığım için biraz bakmak istedim, meğerse sonradan öğrendim P4 serisi olmadığını. P4G41T yazarak aradım bulmamıştı. Ayrıca hiçbir 775 anakartın listesinde Xeon desteklediği yazmaz çünkü Xeon işlemciler 771 sokettir aslında. Modlanarak 775 sokete uyarlanıyor ve arkadaşın anakartına baktım ve destekliyor. Tek yapması gereken BİOS modlaması ve işlemciyi takması, ardından Xeon kullanabilecektir.
BİOS için link: ASUS region
Hocam dediğinizden haberdarım fakat arkadaş konuya pek hakim değil anladığım kadarıyla ve bu işlemler biraz bilgi istiyor. Ayrıca xeon e5450 işlemci kullandınız diyelim modlanığınız zaman kullandığı güç tüketimi de artacak, arkadaş güç kaynağını belirtmemiş fakat eski bir sistem olduğu belli. Önerdiğim q9550 işlemci ike xeon 5450 arasında pek bir fark yok ayrıca xeon işlemciler ucuz felan da değil o kadar.

Hocam dediğinizden haberdarım fakat arkadaş konuya pek hakim değil anladığım kadarıyla ve bu işlemler biraz bilgi istiyor. Ayrıca Xeon E5450 işlemci kullandınız diyelim modlanığınız zaman kullandığı güç tüketimi de artacak, arkadaş güç kaynağını belirtmemiş fakat eski bir sistem olduğu belli. Önerdiğim Q9550 işlemci ike Xeon 5450 arasında pek bir fark yok ayrıca Xeon işlemciler ucuz falan da değil o kadar.

Belirttim ya 300W PSU diye yorumları okursanız.

Toplam: 2079.45TL. Buna Aliexpress'te vergi ve kargo dahil, yeni kullanıcı indirimini saydım.
Onu satıp bunun gibi bir şey alın. Bazı parçaları sıfır ve Q9500'dan daha iyi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı