E8400 sisteme Windows 11 kurdum

8.12.2021 Eklemesi:
Daha önce açtığım konu sonunda çözüme ulaştı. 3.25 GB kullanılabilir RAM sorununu çözdüm ve RAM'i tam 4 GB yapabildim. Şuanda sistem gayet kullanılabilir bir halde. Diskten dolayı yavaşlık dışında bir sorunum yok. RAM'im bana şuan yetiyor. Sık sık eklemelere devam edeceğim.
Ayrıca @akincelik10 hocama teşekkür ederim.
Konu:

Son hali şuanda bu şekilde.

Yeni işletim sistemlerinde kullanılabilir RAM miktarının artması çok fark ettiriyor cidden. RAM'in tamamının kullanılıyor olması bile gözle görülür bir performans artışı yaratmıştır.

Gerçekten hızda bir artma var. Önceden boşta 1.6 GB-1.3 GB arası boşta RAM vardı. Şimdi 2 GB-1.9 GB arası, hatta yeri gelince daha da fazla. Kimsenin umursamadığı o 770 MB birisi için gözle görülür farklar yaratıyormuş demek ki

Kesinlikle, 64-bit sistemi 4GB RAM'den aşağı bir değerle kullanmak eziyete dönüşüyor bir yerde. Sistem 64-bit olunda 4GB RAM olmadan akıcı çalışmam demeye getiriyor resmen. Bir zamanlar insanlar 512 MB RAM kullanıyordu gündelik işlerde, nereden nereye cidden

Şimdi 16 GB standart oldu. Fakat ben ve benim gibi eski sisteme sahip az bir kesim hayla düşük RAM'ler ile eziyet çekiyor, farklı farklı işletim sistemleri deneyip (benim gibi görsellik için Windows 11 kurmak dışında ) performansı üst düzeye çıkartmaya çalışıyor. Umarım gerçekten ihtiyacı olan herkese iyi bir PC nasip olur.

Benzer bir sistem de bende var, günümüzde 8GB RAM'den aşağısı sıkıntı yaratıyor da işte başa geleni çekiyoruz.8 GB RAM'de de oyunlar problem yaratıyor uzun vadede, FPS düşüşleri oluyormuş. Ondan ötürü 16'ya çıkartıyorlar imkan olursa.

Ben geçenlerde elimdeki sisteme MacOS X Monterey kurmayı düşündüm ama bu PC için ölüm olur galiba. Aslında bir SSD ve daha üst bir Quad Core işlemci bulabilsem bu senaryo mümkün olabilir

Sistem özellikleriniz nedir?

Sistem özellikleriniz nedir?
İmzaya ekleyeceğim ama üşeniyorum cidden. Intel Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz, NVIDIA GT710, 4GB RAM DDR2, Gigabyte G31M-ES2L anakart, bir de elimde başka olmadığı için 80GB SATA HDD 500GB SATA2 HDD kullanıyordum kendi kendine bad sector oluştu onda, şu an yatıyor öylece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…