E8400 sisteme Windows 11 kurdum

10.12.2021 Eklemesi:
Kullandıkça sanki sistem bir rahat çalışıyor gibi oldu sanki. Windows 10 ve tüm güncellemeleri yapılmış Windows 8.1'den hızlı çalışıyor. Ayrıca donanıma ayrılan RAM sorununu da çözüp 4 GB RAM'in tamamını kullanabilince baya rahat oldu. Artık kararlıyım, Windows 11'de kalacağım gibi. Eklemelere ilerleyen süreçte devam edeceğim.

Eski işlemcim PC bozulunca kenara atmıştım. Hala duruyor.

Bizim laptop iyi olmasına rağmen Windows 10'dan 11'e geçince 30 FPS arttı oyunlar. Kalın bence de.

W10 debloater kurun, bir nebze daha iyi olur.

Windows 10 kullanmak istemiyorum. Benim için görünüm performanstan daha önemlidir. Performansı umursamayıp geçmiştim Windows 11'e. Eğer dayanılmayacak kadar kötü olmaz ise Windows 8.1'e dönmeyi de düşünmüyordum. Fakat şuan çok hızlı çalıştığını fark ettim. Sanki kullandıkça hızlanmış gibi. Ayrıca RAM sorununu da çözdüm, artık tam 4 GB RAM var. Rahatlıkla yetiyor bana.

Sisteminiz düşük olduğu için bence Performans daha önemli sizin için. Eski bir Windows 10 sürümü (1909 vs.) akıtır.

Bahsettiğim gibi görünüm daha önemli benim için. Beni şuan rahat rahat götürüyor Windows 11. Öyle 100 tane sekme ve son grafikli oyunlar ile takılan biri de değilim. Oynadığım Minecraft, Garry's Mod, Sven Co-op. Birde Technopat Sosyal'de takılırım. Şuan da RAM yönünden sorun çekmiyorum. Hız olarak Windows 7'den sonra kullandığım en hızlı Windows işletim sistemi bu olabilir.

Hocam masaüstünüzdeki ekran görüntüleri nasıl yaptınız?

Hard diskim eski bir Samsung HDD olduğu için bir gün bozulup verilerimi kaybetmemek için oyunlar dışında her şeyi OneDrive'da tutuyorum. O da aslında OneDrive içerisinde oluşturduğum bir klasör. Doğru hatırlıyorsam Windows 8 ve üstünde OneDrive dahil olarak geliyor. OneDrive'ımın içinde ekran görüntüleri diye bir klasör açtım sonra o klasörün kısayolunu masaüstüne oluşturdum. Sonra kısayolun simgesini beğendiğim ve bütünlüğü bozmayacak bir simge ile değiştirdim. O klasöre bir şey atarsam otomatik olarak OneDrive'a yükleniyor.

Peki o iconu nereden buldunuz? Ben bulamadım da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…