E8400 sisteme Windows 11 kurdum

Windows güvensiz bir işletim sistemi değil ama hali hazırda bir antivirüs ve güvenlik duvarı ile kullanılması şartıyla. Gizlilik konusu güvenlikten çok farklı bir konu bence, buna önem veriyorsa evet Windows kullanmamalı. Ama güvenlik konusunda gerekli önlemler alındığı sürece bir sorun yaratacağını düşünmüyorum Windows'un, gizlilik konusunda da standart ev kullanıcısı bu konuyu ne kadar dert etmeli bilemiyorum çünkü büyük firmaların topladığı verilerin ev kullanıcısının aleyhine kullanılması güç.

Linux'ta güzel görünümlü masaüstü ortamları var ama yine de insan bazen Windows'un görünümünü tekrar isteyebiliyor.

19.12.2021 eklemesi:​

Hâlâ aynı Windows 11'i kullanmaktayım. Hâlâ da kullanmayı düşünüyorum. Biraz yavaşlık söz konusuydu diskten dolayı. Arada çökmeler yaşanıyor ve ben yine diskten dolayı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Microsoft desteklenmeyen sistemlere Windows 11 bir şekilde kurulursa güncelleme alamayacağını belirtmişti fakat ben takır takır güncelleme alıyorum. İlerleyen zamanlarda eklemelerimi sürdüreceğim ve çok fazla gelişme olursa tüm gelişmeleri dahil ederek belki bu yazımın 2.'sini de yazarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam hortlatıyorum fakat nasıl gidiyor işler?

Aynı işlemci bende de var acaba kursam mı?

Hocam hortlatıyorum fakat nasıl gidiyor işler?
Aslında iyi gibi. HDD kaynaklı yavaşlık var. Sistem açıldığında disk kullanımı çok fazla oluyor. Benim de huyumdur, bilgisayarı açar açmaz Edge'e tıklar, Technopat Sosyal'e girerim. Edge biraz geç açılıyor bu süreç içinde. Onun dışında her zaman da dediğim gibi sürükle-bırak eksikliği dışında sorun yok.
Aynı işlemci bende de var acaba kursam mı?
En azından 4 GB RAM varsa bence kurulabilir.

8 GB, 1 TB WD Blue HDD ve R7 240 ekran kartı şuan Windows 10 kullanıyorum. Önerirmisiniz?

8 GB, 1 TB WD Blue HDD ve R7 240 ekran kartı ile şuan Windows 10 kullanıyorum. Önerir misiniz?
Bence kurulabilir. Sisteminiz benimkinden çok daha iyi.

Hocam Discord kullanıyor musunuz? Benim size göstermek istediğim bir şey var.
Kullanıyorum fakat buradan paylaşmam doğru olmaz. Elinizden geliyorsa Technopat üzerinden gösterirseniz daha uygun olacaktır.

Technopat Sosyal'e görüntü yüklerken masaüstündeki görseli görev çubuğundaki tarayıcıya sürükleyip oradan görseli yükleyemiyoruz. Yani çoğu kişinin tabiri ile sürükle-bırak yok.

LightShot ile SS alıp resime sağ tıklayıp kopyala diyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…