E8400 ve R7 240 Sistem Düşük FPS Sorunu

• Konuyu başlatan Chaky
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 2.739
İlk sorunuzun kesin nedenini bilmiyorum ama işlemci değişimlerinde format kesinlikle gerekmez.
E8400 R7 240 ikilisi ile benchmark testi yaptınız mı?

Son düzenleme:
İşlemci değişimi sonrası macunu dengesiz sürdüyseniz veya soğutucu yerine tam oturmadıysa ısı problemi yüzünden performans düşer. İşlemciyi sıkıntısız değiştirdiğinizi düşünüyorsanız şu konudaki en alttaki cümleyi okuyun ses ayarı ile halleden olmuş. Denemekten zarar gelmez.

Ekran kartı kullanımı 35-40 işlemci 100
Sıcaklık 50 derece ama darboğaz var yardımcı olursanız sevinirim formatsa eğer atarım format
Arkadaşlar BIOS pilini çıkartıp BIOS resetliyecem belki bı faydası olur
Stres testine soktum sistemi 10 dakika ve 50derece üstü görmedi bios güncel ne yapmalıyım

Son düzenleme:
EN YÜKSEK AYARLARDA

GPU KULLANIMI= 60-70 ARASİ

İŞLEMCİ KULLANİMİ 90-100 ARASI İŞLEMCİYE OC YAPMADIM SICAKLIK 48-50 DERECE 60-70 FPS ARASI GİDİP GELİYOR
ORTA AYARLARDA
GPU KULLANIMI
50-60
CPU KULLANIMI 80-90 ARA SIRA 100
FPS 60-70 SICAKLIK 50 DERECE
ORTA AYARLARDA
GPU KULLANIMI
50-60
CPU KULLANIMI 80-90 ARA SIRA 100
FPS 60-70 SICAKLIK 50 DERECE
DÜŞÜK AYARLARDA
GPU KULLANIMI 40-50
CPU KULLANIMI 80-90 FPS 70-80
SICAKLIK 48-50 DERECE
VE HER AYARDA DROP OLUYOR VE REKABETÇİ DE DAHA DEĞİŞKENLİK GÖSTERİYOR ŞUAN Kİ FPS TESTİM Konsola aim map_botz 1 yazdım aim mapi yani rekabetçi de daha kötü oluyor

Son düzenleme:
Cpu sıcaklık değerleri normal. AMD driver ın güncel olduğunu ve yazılımsal olarak sıkıntı olmadığını varsayarsak benim görüşüm işlemci darboğaz yapıyor gibi. Eğer anakart ın destekliyorsa Core 2 Quad işlemcilere bakabilirsin. Çünkü güncel oyunlar genelde 4 çekirdek istiyor.
Ama anlamadığım şey her ayarda drop olması. FPS ve kullanım yüzdeleri darboğazı belli eder fakat drop olması ayrı bir mesele.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı