Çözüldü E8400 ve RX460 Sistemin Oyunlarda Donma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sizhen7

Hectopat
Katılım
15 Mart 2017
Mesajlar
39
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Uzun süredir hiç sıkıntı çekmiyordum ama PC'yi şehir dışına taşıdım. Okuldan dolayı. Neyse taşıdıktan sonra bir süre derslerden oyun oynamamıştım fakat oynamaya başladığım birçok oyunda "LoL, Natural Selection 2, Trove" gibi PC donmaya başladı, ilk 5-10 dakikadan sonra PC donuyor, 5 saniye civarı fare kontrolü bende oluyor sonra kilitleniyor, yeniden başlatmadan düzelmiyor. Web'de video izlerken sıkıntı olmuyor ama indirdiğim filmlerde ilk 5-10 dakikada video yavaşlayıp cızırtı yapıyordu, kapatıp açınca video programını düzeliyordu, şimdi videolarda da oyunlardaki gibi donmaya başladı.

İşletim Sistemi:Windows 10 Pro 64bit
Anakart: Gigabyte G41MT-S2PT
İşlemci: İntel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
Bellek: 4GB Kingston
Ekran Kartı: MSI RX460 2GB

  1. Monitörü değiştirdim.
  2. Windows 10 format attım.
  3. Ekran kartını ilk alınca BIOS dahil her şeyi güncelledim. Uzun süre sorun yoktu.
  4. Hoparlör kullanmadığım için DVI bağlantısını değiştirdim, HDMI monitör taktım.
  5. Bundan sonra taşıdım pcyi şehir dışına sorun başladı.


Bir ara kapadım bir daha açılmadı PC. Bip sesi falan gelmiyordu, tamire yolladım anakart değişecek dedi, geri aldım. Anakartı, kasa dışına çıkarıp çalıştırınca düzeldi, tekrar kasaya taktım her şeyi düzeldi ama ilk donma sorunu hala devam ediyordu.

Sorun donanımsaldır diye düşünüyorum, anakart ya da PSU ile alakalı bir sorun gibime geldi. PSU'nun ise yenisini alacağım, anakartsa biraz bekleyip işlemci ile aynı anda değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce sorun nedir ne yapmalıyım? Kütahya'dayım düzgün tamirci bulabileceğimi sanmıyorum, önceki olaydaki gibi direk değişecek deyip birde 2 katı fiyat istiyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözüldü. Format attıktan sonra bir daha aynı sorunla karşılaşmadım.
@BERWAR Oyunlar için anladım bu dedğini yapıcam fakat winrar dan dosya çıkarırken ve ya pcde video izlerken niye bu sorun oluyor olabilir? Aynı nedenden mi ki?
 
@BERWAR heh bende onu diyorum. Darboğazın farkındayım ama sorun şuan o değil ztn kısa bir süre sonra anakart işlemci değişicem ama bu sorun neden oluyor olabilir onu bulalım. Önceden yoktu çünkü, ödev yapıcam mesela render fln pc böyle yaparsa işimide yapamıcam. O yüzden darboğazı düşünmeden bi objektif baksana belki bir çözüm buluruz.

@BERWAR CPU CPU1 CPU2 var hangisinin kullanım ve sıcaklığı lazım?
 
Darboğaz oyun da belli olur sadece, normal kullanım ile alakası yok. Bilgisayarında falan virüs olabilir, boşta kullanılırken RAM kullanımın nasıl? Sıcaklık değerlerin hangi seviyelerde?

CPU'ya bak, öncelikle, CPU çekirdekleri sıcaklıklarını da söyle.
 
Bu sorundan sonra hiç format atmadım diye hatırlıyorum bir çok önemli programım yüklü diye. Son çare at derseniz formatta atarım. Bu arada oyunda iken Pc donucaktır. ss alamıyabilirim not alıp burdan yazarım.
 
@BERWAR Witcher 2 High ayarlar 1900x1200 çözünürlük (Motion Blur, Anti Alysing vs kapalı)
2017-03-16_00-14-04.jpg

GPU Sc. 47 C
GPU Kul. 30 %
CPU Sc. 49 C
CPU Kul. 63 %
RAM Kul. 3216 MB
asdasd.jpg

3-5 dk oynadım.
GPU Sc. 58 C
GPU Kul. 89 %
CPU Sc. 51 C
CPU Kul. 70 %
RAM Kul. 3359 MB

Bazı oyunlarda donma olmuyordu online oyunlarda olduğunu farkettim single player oyunlarda donma nerdeyse hiç denk gelmedim.
 
@BERWAR Birde online oyundan yollayayım. Uzun süredir girmediğim için update var o yüzden bakleticem bir süre. Şuan en mantıklı çözüm format gibi. Donanımsal olarak anakart ve ya PSU da sorun olabilir mi? Yani bu kilitlenmeye başka neler neden olabilir? Bir öngörün var mı?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı