E8400 vs Quad serisi işlemciler

200, en fazla 300. Daha üstüne çıkabileceğimi hiç sanmıyorum.

Son düzenleme:
1300tlye i3 10100f buldum oyun için iyidir i3 eskiden iyi değildi şimdi i5 performansına yakın anakartda eklicem asus prime h410m-d gerisi sizde.

Hocam o zaman Q9400'ü öneririm ancak o fiyata Q9550 veya Q9650 bulabilirseniz süper olur.

Bildiğim kadarıyla bazı Xeon işlemciler modlanarak çalıştırılabiliyor ancak nasıl modlandığı hakkında pek bir fikrim yok maalesef.
Elimdeki tek anakart bu olduğu için modlama işine girişmek istemiyorum. Bir şeyleri elime yüzüme bulaştırırsam monitörün ayarlar menüsünde dolanarak tüm günü geçirmem gerekir.
Ayrıca Q9400 ile E8400 arasında değecek bir fark olur mu? Bulabildiğim test videolarında hep iyi ekran kartlarıyla test ediyorlar ve bende anlamlı bir sonuç çıkaramıyorum.

Q9400 aşağısı kurtarmaz zaten, ayrıca q9400'ün performansı da çok iyi değil oyun oynaycaksan tatmin etmez. Yok ben ufak tefek işlerimi halledeceğim video izleyeceğim anakart değiştirecek pram yok zart zurt diyorsan alınır. 2. eli 200 tl fiyatlara satılıyor ki bana kalırsa verilmez ama alacaksan vermelisin. Q8200 bir alt model onun aşağısı q6600 var fakat o 65 nm benim kullandığım. Q8200 alırsan Q6600 ile Q8200 performans aynı fakat q8200 daha az güç tüketir daha az ısınır. Q9400 alamıyorsan q8200 al geç Q8400 vs boş işlemciler bunlar hepsinin aşağı yuarı performansı aynı bana kalırsa.
-bu arada Q9400 için ekstra soğutucuya para vermene gerek yok bence stok soğutucuyla kullanılır.

150 TL bana biraz az gibi geldi ama bakabilirsiniz.
2.66 GHz olması bana çok bir sıkıntı yaratır mı? Anakartımın BIOS karmaşık biraz. Overclock işini pek halledemedim bu sebeple.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı