Ne okuman gerektiğine karar verecek olan sensin; senin yeteneklerini, ilgi alanlarını, hedeflerini vs. bilemiyoruz. Ama o puana nereler gelebilir diyorsan yazayım:Bu sene 2 ile 5 bin arası bir sıralama bekliyorum Ankara'da siz olsanız ne okurdunuz?
Ne okuman gerektiğine karar verecek olan sensin; senin yeteneklerini, ilgi alanlarını, hedeflerini vs. bilemiyoruz. Ama o puana nereler gelebilir diyorsan yazayım:
ODTÜ kamu ucu ucuna tutar gibi, uluslararası ilişkiler gelmeyebilir. Psikoloji-iktisat-işletme kesin gelmez.
Aü'den hukuk bir ihtimal gelebilir, psikoloji kesin gelir. Hacettepe'den hukuk veya psikoloji gelebilir.
Ahbvü (eski gazi) hukuk yüksek ihtimal gelir. Psikoloji burada okunmaz zaten.
Bilkent'ten burslu olarak iç mimarlık, grafik tasarım geliyor, çizim yeteneğin yoksa eziyet olabilir bu bölümler. Parayı basabiliyorsan %50 burslu olarak her bölümünü okursun ama.
YBS istiyorsan gazi kesin gelir, geçen sene 20000 ile kapattı. Ama YBS okuyacaksan, İstanbul'u göze alabiliyorsan Marmara'da oku.
Bu sene 2 ile 5 bin arası bir sıralama bekliyorum Ankara'da siz olsanız ne okurdunuz?
Sıralamaya yazık hocam.Gazi veya Başkent YBS seçerdim.
Eve düşünüyorum tercihim de muhtemelen hukuk olacak sadece fikir olsun diye sormak istedim teşekkür ederim zaten siyasete de ilgim var.Hukuk okumayı düşünür müsünüz? Sıralamanız gerçekten iyiymiş ve sizin yerinizde olsam hukuk okurdum. Belki ilerleyen zamanlarda siyasete de atılabilirsiniz. Siyasetçilerin neredeyse hepsi avukat, biliyorsunuz.
Sıralamaya yazık hocam.
Şimdilik öyle. 2-3 sene içerisinde o sıralamalara gelecektir. İmkan varsa İstanbul veya Marmara öneririm.
Hocam ben YBS bir de saçma olacak ama Sınıf öğretmenliği düşünürdümBu sene 2 ile 5 bin arası bir sıralama bekliyorum Ankara'da siz olsanız ne okurdunuz?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.