Çözüldü EA desktop Battlefield 1 Türkçe yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Dopenian

Hectopat
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
193
EA desktop uygulamasından Battlefield 1 indirdim. Oyun içinde dili değiştirebileceğim bir yer bulamadım. Oyunun dilini nasıl Türkçe yaparım?
 
Çözüm
silmeye gerek yok
çalıştır - regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\EA Games\Battlefield 1
locale kısmında tr_TR yazın sorun çözülür
EA Desktop uygulamasından Battlefield 1 indirdim. Oyun içinde dili değiştirebileceğim bir yer bulamadım. Oyunun dilini nasıl Türkçe yaparım?

Merhaba dostum. C:\program Files\EA Games\Battlefield 1\Data\Win32\loc dosyasındakı "TR. Sb" ve "TR. Loc" dosyası hariç hepsini silersen sorun çözülür. Türkçe iyi eğlenceler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ufak bir detay gözünüzden kaçmış bu kadar uğraşmaya gerek yok.

EA GAMES'den türkçe desteği olan oyunları, kendi Launcher'inden indirirken download a bastıktan sonra ilk açılan ekranda "language" seçeneği var oradan değiştirip sonra "ileri" yapıp downloada başlayın. Battlefield 1'de Türkçe var. Direkt oyun Türkçe iniyor.

Download'a basar basmaz ileri ileri abanmayın = )
 
Kendim çözümü buldum. İlk olarak iki tane yerden dil dosyalarının yedeğini almamız lazım bir sıkıntıya karşı.
İlk olarak kurulu yere girip;
1)data>win32>loc klasörü.
2)patch>win32>loc klasörü.
Bu iki klasörün yedeğini aldıktan sonra klasörler içindeki, "TR. Sb" ve "TR. Toc" dışındaki bütün dil dosyalarını silerseniz oyun Türkçe başlıyor.
Bu işlemi iki klasör içinde yaptığımda EA uygulamasında BF1 Türkçe oldu.
İşlemleri yapmadan önce lütfen yedek alın!
 
Oyunun DATA-WIN32-LOG'a girip Türkçe hariç tüm dilleri silersen oyun Türkçe oluyor. Bende de aynı sorun vardı, böyle çözüldü.

Hocam ben dediğiniz kısma girdim DATA-WIN32 ondan sonra loc yazıyor yalnız orayı mı kastediyorsunuz bilmiyorum fakat oraya girdiğimde diller English japanese vs. yazmıyor es. Sb, es. Toc, fr. Sb, fr. Toc gibi şeyler yazıyor.
 
Hocam ben dediğiniz kısma girdim DATA-WIN32 ondan sonra loc yazıyor yalnız orayı mı kastediyorsunuz bilmiyorum fakat oraya girdiğimde diller English japanese vs. yazmıyor es. Sb, es. Toc, fr. Sb, fr. Toc gibi şeyler yazıyor.
Yazdığım iki tarafta ki loc dosyası içinde aynı işlemi yapmanız gerekiyor. Benim sorunum o şekilde çözüldü. Dediğiniz gibi dil isimlerinin kısaltılması yazılmış. "TR. Sb" ve "TR. Toc" yalnızca bu dosyalar yani "tr" olanlar kalacak şekilde kalan hepsini sildim (her iki loc dosyası için) oyunum başka ayar yapmama gerek kalmadan Türkçe açıldı. Bir sorun oluşmaması için sildiğiniz dil dosyalarının yedeğini almayı unutmayın!
 

Yeni konular

Geri
Yukarı