EA mı sayısal mı?

yasin411

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
Kuzenimin istediği bölüm sayısalda ama fene dair hiçbir bilgisi yok. EA'da ise güzel bir bölüm yok ama EA'dan ilk 1000'e girebilecek biri, benden tavsiye istedi. Ben istediğin mühendislikse sayısala çalışmak zorundasın dedim, sizce ne doğrusu olur?

Kuzenimin istediği bölüm sayısalda ama fene dair hiçbir bilgisi yok. EA'da ise güzel bir bölüm yok ama EA'dan ilk 1000'e girebilecek biri, benden tavsiye istedi. Ben istediğin mühendislikse sayısala çalışmak zorundasın dedim, sizce ne doğrusu olur?
EA'da ilk 1000'e girebilecek potansiyele sahip birisi neden senden yardım alıyor? Belli ki seninde bilgin yok ve buraya konu açıyorsun. Düzgün rehberlik hocalarıyla konuşması gerekiyor kuzeninin.

Bu tarz durumlarda seçimi çocuğa bırakmamak gerekiyor. Çünkü o yaşlarda gerçeklik algısı oturmamış oluyor ve hayalperestlik ön planda oluyor. Eşit ağırlıktan ilk 1000'e girse ne olur girmese ne olur. Gidebileceği yerler çok kısıtlı, yapabileceği işler daha da kısıtlı. Ha sayısalın durumu süper mi tabiki değil. Korkunç bir işsiz ordusu var. Ancak ne olursa olsun eşit ağırlığa göre iş hayatına atılma ihtimali daha yüksek. Ancak bana kalırsa eğer okumaya niyeti yoksa bu yaşlarda çalışmaya başlasın çünkü tünelin ucu kötü bir yere çıkıyor. Maaşla çalışmanın bir anlamı kalmadı gibi bir şey.

Son olarak ta asla ve asla rehberlik öğretmenlerine danışmayın.

Bu tarz durumlarda seçimi çocuğa bırakmamak gerekiyor. Çünkü o yaşlarda gerçeklik algısı oturmamış oluyor ve hayalperestlik ön planda oluyor. Eşit ağırlıktan ilk 1000'e girse ne olur girmese ne olur. Gidebileceği yerler çok kısıtlı, yapabileceği işler daha da kısıtlı. Ha sayısalın durumu süper mi tabiki değil. Korkunç bir işsiz ordusu var. Ancak ne olursa olsun eşit ağırlığa göre iş hayatına atılma ihtimali daha yüksek. Ancak bana kalırsa eğer okumaya niyeti yoksa bu yaşlarda çalışmaya başlasın çünkü tünelin ucu kötü bir yere çıkıyor. Maaşla çalışmanın bir anlamı kalmadı gibi bir şey.

Son olarak ta asla ve asla rehberlik öğretmenlerine danışmayın.
Yazdıklarınıza katılmıyorum. Eşit ağırlıktaki özel sektör olanaklarından haberdar değilsiniz sanırım. 2-3. Sınıftan iş teklifi alan tanıdıklarım var, haksızlık etmeyin bu bölümlere.

Kuzeninin istediği neyse o bölümden çalışmalı. EA daha kolay, daha iyi derece yaparım dememeli. Gelecekte ne yapmak istiyorsa tercih etmesi gereken alan odur. 18 yaşında bir insan artık, karar verebileceğini düşünüyorum.

Tanıdıklarınız Türkiye ortalamasına dair bir fikir vermez. İş olanağından kasıt asgari ücret + yol + yemek + sigortaysa herhangi bir bölümden mezun olup bunlar elde edilebilir ve hatta okumaya bile gerek yok. Eşit ağırlıkta şu an yapılabilecek en mantıklı hamle iktisat okuyup üzerine yatırım danışmanlığı eğitimleri alıp bankaları zorlamak.

18 yaşında bir insan eğer çok ciddi bir hayat tecrübesine sahip değilse kendi kendine karar veremez.

Tanıdıklarınız Türkiye ortalamasına dair bir fikir vermez. İş olanağından kasıt asgari ücret + yol + yemek + sigortaysa herhangi bir bölümden mezun olup bunlar elde edilebilir ve hatta okumaya bile gerek yok. Eşit ağırlıkta şu an yapılabilecek en mantıklı hamle iktisat okuyup üzerine yatırım danışmanlığı eğitimleri alıp bankaları zorlamak.

18 yaşında bir insan eğer çok ciddi bir hayat tecrübesine sahip değilse kendi kendine karar veremez.
18 yaşındayken sırf daha cok maaş alabilecek diye neden istemediği mesleği seçsin?

Tanıdıklarım dışında eşit ağırlık bölümlerinden mezun olan insanların Linkedin profillerine bakarsan demek istediğimi daha net anlayacaksın. Ayrıca iktisat okudu diye bankada çalışma zorunluluğu yok. Dışişleri, Maliye Bakanlığı gibi son derece prestijli alanlarda çalışabilir.

İktisatı banka ile sınırlandırmanıza da son derece şaşırdım zira Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi mezunları dahi bankalarda gayet iyi mevkilerde çalışıyor. Hatta, Siyaset mezunu olup Google’da çalışan insanlar var. Eğer köklü geçmişe sahip bir üniversite öğrencisiyseniz gayet iyi hayat şartlarında yaşamanız gayet mümkün. Sana, istersen, daha bir sürü örnek atabilirim.

Dedikleriniz doğru ancak "cherry picking" yaparak bir sonuca ulaşamayız. Bu mantıkla üniversiteyi yarıda bırakan Mark Zuckerberg'i örnek gösterip bakın okumaya gerek yok adam ne halde şu an diyelim o zaman.

Burada hiç tanımadığımız birine tavsiye vermeye çalışıyoruz dolayısıyla uç örnekler vermeye gerek yok. Tabiki de alakasız bölümlerden mezun insanlar alakasız sektörlerde çalışabilirler bunun önünde bir engel yok ancak herkes böyle yapıyormuş gibi lanse ederseniz yanıltıcı olursunuz. 2011 yılında Boğaziçi iktisata giden arkadaşım şu anda yapay zeka geliştiren bir firmada çalışıyor. Bunlar olabiliyor yani.

Dedikleriniz doğru ancak "cherry picking" yaparak bir sonuca ulaşamayız. Bu mantıkla üniversiteyi yarıda bırakan Mark Zuckerberg'i örnek gösterip bakın okumaya gerek yok adam ne halde şu an diyelim o zaman.

Burada hiç tanımadığımız birine tavsiye vermeye çalışıyoruz dolayısıyla uç örnekler vermeye gerek yok. Tabiki de alakasız bölümlerden mezun insanlar alakasız sektörlerde çalışabilirler bunun önünde bir engel yok ancak herkes böyle yapıyormuş gibi lanse ederseniz yanıltıcı olursunuz. 2011 yılında Boğaziçi iktisata giden arkadaşım şu anda yapay zeka geliştiren bir firmada çalışıyor. Bunlar olabiliyor yani.
Hocam işte “alakasız” değiller. İktisat dersleri sadece iktisatla alakalı olmadıgı gibi Siyaset dersleri de sadece siyaset öğretmiyor. Birbirleriyle cok bağlantılılar zaten. Ben hayal satmıyorum, uç örnekler vermiyorum, evet Google biraz uç olmuş olabilir. Bakın sadece ODTÜ mezunlarına bakın Linkedin’den ya da tanıdıklarınız varsa sorun, cidden iyi yerlerde çalışıyorlar. Benim açtıgım konulara bakarsanız ben yaklasık 1 sene araştırdım EA bölümlerini çünkü kendim de sayısaldan geçtim eşit ağırlığa. Burdaki mevzu soruyu soran kişinin hayatta yapmak istediği şeye bağlı. Hayatta yapmak istediği şey EA ise gayet de yapar hocam. Bunu anlatmaya çalıştım. Tartışma için teşekkürler :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı