EA okuyarak sayısal bölüm seçilebilir mi?

Loewrxx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba bu sene 11. sınıfa geçtim. Sayısal bölüm seçtim. Fakat çevrem falan zor diyor EA geçmemi öneriyor. Normalde en iyi dersim matematikdir. Fakat okuduğum okul pek iyi olmadığı için. Bende biraz araya gittim saldım dersleri 2 senedir? Yine de teşekkürle geçtim. Asıl konu EA geçsem zaten fazla ders dinlemiyorum okulda. 12 de açığa geçsem dershanede sayısal dersi alsam. Mezuna kalırsam yine sayısal dersi alırım. Hedefim eczacılık veya yazılım mühendisliği. Özel ücretli falan da gelirse okurum sorun değil maddiyat. Siz ne düşünüyorsunuz konu hakkında?

Çevrendekileri dinlememen gerektiğini düşünüyorum. Kendi kafanda hedef koymuşsun zaten. Eczacılık ve yazılım mühendisliği yüksek sıralama isteyen bölümler. Öyle bir şey düşünüyorsan tamamen odağını ona vermen gerekiyor. Matematiğin iyiyse zaten eğer cidden iyi yapabilirsen EA'dan güzel bi sıralama gelebilir.

Dinleme sakın.
Çöpten farksız bir lisede okudum. Sonra açık liseye geçince aklım başıma geldi. Ortalamam 70'Ti ve yılın sonunda 30 AYT matematik yaptım. Ve ben hep matematikten kalan bir tiptim.
Matematiğim iyi diyorsun, eğer matematiği halledersen her şeyi halledersin direkt. YKS'nin anahtarı matematiktir.
Ha diyorsan ki matematiği fullerim eşit ağırlıktan derece yapıp Boğaziçi'nde ekonomiye vesaire giderim. O zaman eşit ağırlık geç.

Hocam bir kere hayal ettiğiniz mesleklerle EA'nın alakası yok. EA'da evet biraz ezberle geç kafası var EDB-SOS1 kanadında ama siz bir kere mühendislik eczacılık gibi mesleklere veda edip genellikle fen edebiyat ve siyaset bilimleri fakültelerinde karşılığı olan bir bölüme geçmeniz sadece hayallerinizin önünde bir engel. Matematiğiniz iyiyse ondan ara sıra pratik yapmayı aksatmadığınız müddetçe fen bilimlerine asılmak. Matematik zaten öyle iyi olduğu zaman unutulan kaybolan bir şey değil. Sadece hız önemli onda. Fen kanadında ise özellikle fizik biyoloji iyi anlatan hocaların peşine düşmeniz lazım. Konusunu çalışmadan testine bakmamanız lazım. Konuyu çalışın aradan 2 3 gün geçirin sonra testini çözün. Böylece öğrenme becerinizi test edersiniz. Tavsiyem hayallerinizden uzaklaşıp çevrenizi dinlemeyin. Kendinize yazık edersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı